back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας για το αποτέλεσμα στη Βουλή: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

«Οι επόμενες γενιές και στις δύο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές, που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια ιστορική ημέρα και για μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook

«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία.

Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή».

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την έξοδό του από το κτίριο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι, «το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας δεν έχει νικητές και ηττημένους».

Απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Ειδικότερα θέλω να απευθυνθώ σε όσους ακόμα και σήμερα έχουν τις ενστάσεις τους, τις σεβόμαστε, έχουν την κριτική τους, τους σεβόμαστε. Να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα δουν τα μεγάλα οφέλη για τη χώρα από αυτό το ιστορικό βήμα προς τα εμπρός».

Ερωτηθείς εάν επικοινώνησε με τον Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Ζάεφ του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, όπως και άλλοι ηγέτες.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το επόμενο βήμα θα είναι το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν είμαι λάτρης της πολιτικής της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως, έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για λύσεις, οι λύσεις όμως απαιτούν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα