back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΕ και ΝΑΤΟ χαιρετίζουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Συγχαρητήριο μήνυμα στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν – μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο» έγραψε ο κ. Τουσκ στο Twitter.

Τα tweet του κ. Τουσκ

Κοινή δήλωση Γιούνκερ – Μογκερίνι – Χαν

Σε κοινή δήλωσή τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Ύπατη εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, χαιρετίζουν την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη από όλες τις πλευρές για την επίλυση μιας από τις πιο εδραιωμένες αντιπαραθέσεις στην περιοχή», αναφέρουν.

Ολόκληρη η δήλωση

«Χαιρετίζουμε θερμά το επόμενο καθοριστικό βήμα στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο έγινε με τη σημερινή ψηφοφορία του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από την πολύ αρχή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστηρίξει σθεναρά την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, μετά από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη από όλες τις πλευρές για την επίλυση μιας από τις πιο εδραιωμένες αντιπαραθέσεις στην περιοχή. Και οι δύο χώρες άδραξαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Ενώ προσβλέπουμε στα επόμενα διαδικαστικά βήματα που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, μπορούμε ήδη να πούμε με σιγουριά σήμερα ότι η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν μαζί γράψει μια νέα σελίδα στο κοινό μας μέλλον στην ΕΕ».

Στόλτενμπεργκ: «Προσβλέπω στο μέλλον η Δημοκρατία της Β. Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή χαιρέτισε με ανάρτηση του στο Twitter και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Χαιρετίζω την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, κάτι το οποίο συμβάλει σημαντικά στη σταθερότητα και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής. Προσβλέπω στο μέλλον η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρει ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

Το tweet του κ. Στόλτενμπεργκ

Μοσκοβισί: «Σημαντικό βήμα για την σταθερότητα στην περιοχή»

Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει, μέσω twitter, o Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Χαιρετίζω την ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που μόλις ελήφθη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της περιοχής και της Ευρώπης» αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κ. Μοσκοβισί.

Το tweet του κ. Μοσκοβισί

Τα tweet του Γ. Χαν

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση με ανάρτηση του στο Twitter συγχαίρει τον Αλ. Τσίπρα και τον Ζ. Ζάεφ.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα