back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΔ: “Εκλογές για να δοθεί τέλος στην αστάθεια”

Διαβάστε επίσης

Όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή με επίκεντρο το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ αναμένεται να καταστήσουν ακόμη πιο έντονη την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή σε εκλογές το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η “αστάθεια” που δημιουργείται από μία κατάσταση την οποία ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει”πρωτοφανή στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας”.

Αφορμή αποτέλεσε η ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όπου δεν υπερψήφισαν δύο βουλευτές που είχαν δώσει προηγούμενα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με συνέπεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει αμέσως μετά για “λειτουργία του Κοινοβουλίου με δύο ad hoc πλειοψηφίες” και νά προειδοποιήσει για τις συνθήκες αστάθειας που δημιουργεί το γεγονός ότι “η ψήφιση κάθε νομοσχεδίου θα είναι στο εξής μια άτυπη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι και η χθεσινή εξέλιξη επιβεβαιώνει τη θέση της ΝΔ η οποία θα επιμείνει στην άποψη ότι οι πρόωρες εκλογές είναι αναγκαίες για “να δοθεί οριστικό τέλος στην” επιζήμια κατάσταση που έχει προκληθεί για τους θεσμούς, την οικονομία”

Εκλογικό ορίζοντα έχει πάντως και ο σχεδιασμός της ΝΔ για το επόμενο διάστημα. Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού που θα γίνει στον κομματικό μηχανισμό λόγω της αποχώρησης στελεχών τα οποία θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.

Οι γραμματείς Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης, Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης θα είναι υποψήφιοι στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, ενώ οι γραμματείς Παραγωγικών Φορέων Βασίλης Ξυπολυτάς, Επιστημονική Φορέων, Νίκος Κωστόπουλος και Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη και θα είναι υποψήφιοι στον βόρειο τομέα, όπως και ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος.
Υποψήφιοι θα είναι και οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου, ο Κώστας Κυρανάκης στο νότιο τομέα και ο Νίκος Ρωμανός στον βόρειο τομέα.

Ανακοινώσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα και για τα ψηφοδέλτια στις νέες περιφέρειες που προέκυψαν από την κατάτμηση της Β’ Αθήνας.

Από τους νυν βουλευτές στον δυτικό τομέα πέραν του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι υποψήφιοι οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Στο νότιο τομέα θα είναι οι Νίκος Δένδιας, Σοφία Βούλτεψη και Άννα Καραμανλή, ενώ στον βόρειο τομέα οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και η Νίκη Κεραμέως που είναι βουλευτής Επικρατείας.
Το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να ανακοινωθεί και μέρος του ευρωψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ η νυν ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει και σειρά επισκέψεων στην περιφέρεια, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να μεταβεί στην Πάτρα, το Σάββατο στο Καρπενήσι και την Κυριακή στη Λαμία.
Σε προγραμματικό επίπεδο ξεκίνησαν οι επαφές του κ. Μητσοτάκη με φορείς από τον χώρο της Υγείας ενόψει της παρουσίασης του προγράμματος της ΝΔ μέσα στο Φεβρουάριο, ενώ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του κόμματος στον τομέα των υποδομών.

Απόστολος Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα