back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός το Καλλιμάρμαρο

Διαβάστε επίσης

Ένα πραγματικό κόσμημα της ελληνικής αθλητικής ιστορίας στο κέντρο της Αθήνας, το Καλλιμάρμαρο, εξελίχθηκε σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό

Ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών, καταγράφεται, για το 2018 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με 240.722 άτομα να περνούν τις πύλες του. Ενδεικτικό της αύξησης στη επισκεψιμότητα του Σταδίου είναι ότι το 2010 όταν άνοιξε για το κοινό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το σύνολο των επισκεπτών ήταν 20.580. Το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελεί σήμερα το Νο 3 τουριστικό προορισμό για Κινέζους και Ιάπωνες.

kallimarmaro

Το Παναθηναϊκό Στάδιο ή απλά Καλλιμάρμαρο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Η ηλικία του υπολογίζεται ότι είναι 2.352 ετών και είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο της Πεντέλης.

Μία αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες όλων των ηλικιών

«Με το εισιτήριό τους οι επισκέπτες λαμβάνουν μία συσκευή ατομικής ακουστικής ξενάγησης» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. «Η ξενάγηση είναι διαθέσιμη σε 11 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Πορτογαλικά και Κορεάτικα και Ιαπωνικά). Κινέζοι και Ιάπωνες, που ακούν τη ξενάγηση στη γλώσσα τους διαδίδουν την εμπειρία τους και έχουν αναδείξει το Στάδιο σε Νο 3 τουριστικό προορισμό για τις χώρες τους. Βεβαίως ξεναγούνται όχι μόνο στη ιστορία του Καλλιμάρμαρου αλλά και στη ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Βλέπουν τη μόνιμη έκθεση με τις δάδες και τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα. Θαυμάζουν φωτογραφίες του Σταδίου από το παρελθόν. Μαθαίνουν τη ιστορία του Μαραθωνίου, της Αρχαίας Ολυμπίας και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα καλύτερα στιγμιότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από 2 οθόνες».

Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων για παιδιά και μαθητές.

Χώρος άθλησης της γειτονιάς

«Προσφέρουμε επίσης δωρεάν στους πολίτες της Αθήνας κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, συμπληρώνει ο κ. Καπράλος, «το χώρο περιμετρικά του Σταδίου, πάνω από τις εξέδρες για να αθλούνται να περπατούν κλπ. Μπορούν να μπαίνουν από την πίσω είσοδο επί της οδού Αρχιμήδους. Πρόσφατα τον ανακατασκευάσαμε, γιατί είχε χαλάσει, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση. Προσπαθούμε τώρα να προσθέσουμε στον χώρο και όργανα γυμναστικής για να αθλείται ο κόσμος. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια του Υπ. Πολιτισμού καθώς δεν θα σκάψουμε απλά θα τοποθετηθούν επιφανειακά».

Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατίθονται για τη συντήρηση του Σταδίου και ένα μέρος αυτών για την στήριξη της Ολυμπιακής προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα