back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για τα σενάρια περί αλλαγής του κανονισμού της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Σενάρια για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να υπάρξει δικλείδα ασφαλείας για να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Θ. Παπαχριστόπουλου, πυροδότησε η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση του Αθήνα 9.84 κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Κληθείς να απαντήσει ο Δ. Τζανακόπουλος πως σχολιάζει τις καταγγελίες του Π. Καμμένου ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδος, καθώς εάν παραιτηθεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο υφυπουργός εξωτερικών Τ. Κουίκ, τον οποίο έχουν διαγράψει η ΑΝΕΛ, έδωσε την εξής απάντηση:

«Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των κοινοβουλευτικών ομάδων και αν η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος μεθοδεύει διάλυση της οποιασδήποτε Κ.Ο. εγώ θα σας πω το εξής και νομίζω πρέπει να το κρατήσετε. Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι: Δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων, τα οποία στην διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στο εθνικό κοινοβούλιο. Δεν μιλώ μόνο για τους ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΟΤΑΜΙ και για οποιοδήποτε άλλο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διάλυσης της Κ.Ο.. Δεν είναι λοιπόν πολιτικά και ηθικά ορθό η διάλυση καμίας κοινοβουλευτικής ομάδας κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής περιόδου. Και αυτό είναι ένα ζήτημα πολιτικό και ηθικό το οποίο πρέπει να συζητηθεί σοβαρά στο πλαίσιο του πολιτικού μας συστήματος και στο πλαίσιο αναβάθμισης της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση στο επίπεδο του δημοσίου διαλόγου, από εκεί και πέρα δεν επιφυλάσσομαι για κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

ΝΔ: Πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος ο Αλέξης Τσίπρας

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι “ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ”.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι», προσθέτει η ΝΔ.

Μέγαρο Μαξίμου: Σε σύγχυση η ΝΔ για το «διαζύγιο»

«Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για “συναινετικό διαζύγιο”. Μετά μιλούσε για “σικέ διαζύγιο”. Στη συνέχεια για “διαζύγιο συναλλαγής”. Σήμερα, μιλά για “διαζύγιο εκβιασμών”» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας «Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή».

«Οι μέχρι χθες σφιχταγκαλιασμένοι εταίροι αλληλοεκβιάζονται», σχολίασε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Σταμάτης Μαλέλης.

Γιώργος Κατσίγιαννης, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα