back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα του Αστεροσκοπείου για τη γνώση και προστασία από φυσικές καταστροφές

Διαβάστε επίσης

Τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εξακριβωθεί ποια είναι η συλλογική γνώση για τις φυσικές καταστροφές και τα μέτρα προστασίας από αυτές, ζητά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το meteo.gr του Αστεροσκοπείου δημοσίευσε ένα ερωτηματολόγιο για τις φυσικές καταστροφές, καλώντας τους πολίτες να το συμπληρώσουν και διευκρινίζοντας ότι «κοστίζει» μόλις πέντε με δέκα λεπτά από τον χρόνο τους. Για το θέμα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου, ο Μανώλης Πλειώνης διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής στο Φυσικό του ΑΠΘ Πανεπιστημίου.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Είναι έρωτηματολόγιο για να δούμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου, κατά πόσο έχει αντιληφθεί τις φυσικές καταστροφές που είναι πιθανόν να συμβούν και κατά πόσο είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Σκοπός είναι να καταλάβουμε σε ποιο βαθμό υπαρχει ετοιμότητα και ποιες ακριβώς φυσικές καταστροφές αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως επικίνδυνες. Είναι μια κοινωνιολογικού περιεχομένου μελέτη, έχει ένα απτό αποτέλεσμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε προς τα που να κινηθούμε για να είμαστε πιο αποτελεσματική σε αυτές τις υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κάποιο dead line για το ερωτηματολόγιο. Κάποια στιγμή οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τη μελέτη θα συνέλεξουν το υλικό το οποίο θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται, είναι μια διαρκής προσπάθεια. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με τα ΜΜΕ, αλλά πρωτίστως με την πολιτεία όπου οφείλουμε να δώσουμε τα αποτελέσματα για να είναι καλύτερα προετοιμασμενοι».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα