back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Σε εγρήγορση (και) για εθνικές εκλογές τον Μάιο

Διαβάστε επίσης

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη με τους νέους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ξεκάθαρο στίγμα προετοιμασίας του κόμματος με ορίζοντα τον Μάιο εκτιμώντας ότι και οι εθνικές εκλογές θα συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, ενώ έθεσε ως βασικό πρόταγμα για τη ΝΔ την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της πολιτικής της.

Στο μεταξύ η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους της Αντιπολιτευτική κριτικής και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενη αλλαγή, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων, του κανονισμού της Βουλής. Εν μέσω σχετικών σεναρίων που τροφοδοτήθηκαν και από χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Πειραιώς καταγγέλλει πως αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο «θα πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου ευτελισμό των θεσμών, του κοινοβουλίου και τελικά της Δημοκρατίας».
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει μάλιστα ότι «όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμη πια εκβιασμού προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ».
Αντιδράσεις στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν και οι αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης. Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνουν τη στάση του κ. Δραγασάκη ενώ υποστηρίζουν ταυτόχρονα ότι «όσα ανέφερε συνιστούν έμμεση ομολογία αποτυχίας της ανακεφαλαιοποίησης που ήδη έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και «της πολιτικής που ασκήθηκε τόσο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων όσο και στην ουσιαστική επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα