back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σενάρια για πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά Ν. Βούτση

Διαβάστε επίσης

Σενάρια για πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του προέδρου της Βουλής φέρνει στο προσκήνιο η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να λυθεί το θέμα της πιθανής διάλυσης της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ..

«Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μιας κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί», επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες χαρακτηρίζουν εύλογα τα σχετικά δημοσιογραφικά σενάρια, καθώς όπως υποστηρίζουν ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Νωρίτερα από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι «ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα». Επέκρινε όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο ζητώντας μάλιστα και από τον πρόεδρο της Βουλής να «συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις», όπως είπε.

Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που προωθείται είναι το να διατηρήσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού, ακόμη και αν η ΚΟ του κόμματος διαλυθεί. Το ίδιο θα μπορεί να ισχύσει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και για όποιον πολιτικό αρχηγό στο μέλλον.

Απ. Χονδρόπουλος- Στ. Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα