back to top
25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Σοφιανός:« Θέλουμε στην Αθήνα δήμαρχο υπηρέτη της κυβέρνησης;»

Διαβάστε επίσης

«Εμείς αντί για πήχη βάζουμε διλήμματα. Θέλουμε στην Αθήνα δήμαρχο υπηρέτη της κυβέρνησης; Τον είδαμε αυτόν και τον έχουμε δει στο παρελθόν τόσα χρόνια είτε της σημερινής είτε της επόμενης πιθανής κυβέρνησης».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και την εκπομπή του Χρήστου Βούζα «Αυτοδιοίκηση.gr» ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας.

Στη συνέχεια ο κ. Σοφιανός εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Ηλιόπουλο, υποψήφιο με την “Αλλη Πόλη” λέγοντας ότι «ο κ. Ηλιόπουλος σαν υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, το πάγωμα των προσλήψεων και την γενίκευση της μερικής απασχόλησης. ΑΥτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται γιατί όλοι μας έχουμε μια συνέχεια. Υπάρχει το μεγάλο κόλπο που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Πρέπει να σταματήσει το καθεστώς της ληστείας των κεντρικών αυτοτελών πόρων απο τους δήμους που κάνει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί οι δήμοι να λειτουργούν με βάση τα λεγόμενα ιδία έσοδα, δηλ την άγρια φορολογία. αντίθετα είναι ρεαλιστικό η φορολογία αυτή να μειωθεί δραστικά και αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε».

Οι συμβασιούχοι
Για του συμβασιούχους στον Δήμο της Αθήνας ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι «οι χιλιάδες συμβασιούχοι που βρίσκονται στον δήμο της Αθήνας πρέπει να αποκτήσουν μόνιμη σταθερή απασχόληση. Έτσι μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Αυτοί πρέπει να πληρώνονται απο τους ΚΑΠ (κεντρικοί αυτοτελείς πόροι), κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα