back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Επιτακτική ανάγκη να θωρακίσουμε την άμυνά μας στο Αιγαίο

Διαβάστε επίσης

«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατoλική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια της κορβέτας “Ορίζοντας” (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε, παραμονές των κρίσιμων δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, την «άνθηση» που γνώρισε επί των ημερών του στην εξουσία ο ναυτιλιακός τομέας της χώρας, αλλά και την αυτονόμηση της αμυντικής της βιομηχανίας, που «εξαρτιόταν για πολύ καιρό από το εξωτερικό».

Κατηγόρησε τους δυτικούς συμμάχους της Άγκυρας, ότι εξοπλίζουν τους «τρομοκράτες» που σκοτώνουν μουσουλμάνους σ’ ολόκληρο τον κόσμο. «Αυτοί που δίνουν όπλα στους τρομοκράτες με τα αιματοβαμμένα χέρια δημιουργούν αφάνταστα εμπόδια όταν η Τουρκία προσπαθεί να αγοράσει τα ίδια όπλα. Από το ISIS και το PKK μέχρι την Αλ Κάιντα και την Αλ Σαμπάμπα όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που χύνουν το αίμα μουσουλμάνων έχουν δυτικά όπλα στα χέρια τους», υποστήριξε ο Ερντογάν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα