back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρύθμιση των μαθητικών απουσιών λόγω της γρίπης ζητά η ΟΛΜΕ από το υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Την άμεση ρύθμιση των απουσιών των μαθητών, λόγω εποχικής γρίπης, όπως γίνεται κάθε χρόνο, ζητά η ΟΛΜΕ με επιστολή στον υπουργό Παιδείας, στον οποίο επισημαίνει: «Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων από όλη τη χώρα, σας εφιστούμε την προσοχή σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα το οποίο είναι ότι κάποιοι μαθητές βρίσκονται ή είναι κοντά στο όριο των απουσιών. Για λόγους υγιεινής και σοβαρούς λόγους μη διασποράς του ιού της εποχικής γρίπης οι συγκεκριμένοι μαθητές ενώ είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας επιστρέφουν στα σχολεία λόγω του κινδύνου της μη προαγωγής τους λόγω απουσιών».

Η κ. Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ μίλησε για το θέμα στον Αθήνα 9.84 και την  Έλενα Χατζηιωάννου.

«Πέρυσι άλλαξε η υπουργική απόφαση που δεν έχουμε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες (απουσίες) που σημαίνει ότι έχουμε ένα σύνολο απουσιών. Όπως εξηγεί η κ. Ζωγραφάκη  «επειδή η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να εξαιρεθούν, ειδικές περιπτώσεις που απαιτούν ειδικά δικαιολογητικά, ζητάμε να ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση γιατί είναι κάθε χρόνο αυτό το φαινόμενο. έχουμε κάθε χρόνο δηλαδή το φαινόμενο της εποχικής γρίπης που είναι σε έξαρση Ιανουάριο- Φεβρουάριο και το γνωρίζουμε. Ζητάμε λοιπόν να προβλεφθεί από την υπουργική απόφαση, κατευθείαν εκεί που μιλάει για επιδημίες, να υπάρχει μέσα και η εποχική γρίπη».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Ζωγραφάκη «θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που προφυλάσσει τους μαθητές γιατί τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Και από τη στιγμή που το υπουργείο έχει εκδώσει ήδη εγκύκλιο για ειδικά μέτρα, θεωρεί ότι είναι σε έξαρση η γρίπη, το πιο σοβαρό μέτρο προφύλαξης είναι το παιδί που νοσεί από γρίπη να μην πηγαίνει στο σχολείο γιατί ο κίνδυνοςν να κολλήσει τα άλλα παιδιά είναι πολύ πιο μεγάλος και πολύ πιο σοβαρός» κατέληξε η κ. Ζωγραφάκη εκτιμώντας ότι το υπουργείο θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Νewsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα