back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα άγνωστα sms Τσίπρα προς Καμμένο

Διαβάστε επίσης

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, λίγες ώρες δηλαδή πριν την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να αντάλλαξε αιχμηρά sms με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ενδεικτικά της ρήξης που θα ακολουθούσε κατά την «ποιητική» τους αντιπαράθεση στην Βουλή με την «Πόλις» του Κ. Καβάφη και τον Ματρόζο του Γ. Στρατήγη.

Στα συγκεκριμένα sms, τα οποία ήταν απάντηση σε αντίστοιχα και με άκρως επιθετικό ύφος του Π. Καμμένου, ο πρωθυπουργός άφηνε να εννοηθεί πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ «όχι μόνο έχει συνάψει συμμαχίες με κέντρα διαπλοκής, που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης του, αλλά έχει αρχίσει να ρίχνει γέφυρες συνεννόησης με τη Ν.Δ» και ως εκ τούτου η ρήξη στις σχέσεις τους αποτελεί μονόδρομο.
Κατά τον πρωθυπουργός ο Π. Καμμένος είχε σχέδιο να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου ο ίδιος όφειλε να δράσει εγκαίρως και να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη που θα ανέτρεπε τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για ολοκλήρωση μιας ιστορικής πρωτοβουλίας. Η απόφαση του να προχωρήσει σε οριστικό διαζύγιο με τον Π. Καμμένο βασίστηκε και σε εισηγήσεις που του έγιναν από στενούς του συνεργάτες, καθώς θεώρησαν πως οποιαδήποτε προσπάθεια καταβληθεί για να διασωθεί η Κ.Ο των ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος δεν πρόκειται να σταματήσει τους προκλητικούς υπαινιγμούς και τις επιθετικές δηλώσεις εναντίον του. Το επόμενο διάστημα αναμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων από τον Π. Καμμένο, αλλά η επικρατούσα αντίληψη στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι πως «δεν πρέπει να τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει». Μάλιστα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν με νόημα «αργά ή γρήγορα θα έχει την τύχη της Ζ. Κωσταντοπούλου. Κανείς δεν θα τον παρακολουθεί».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα