back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Αυτόνομη στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

Διαβάστε επίσης

«Η ΔΗΜΑΡ προχωρά στην ανασυγκρότηση της σύγχρονης ανανεωτικής και προοδευτικής αριστεράς και κεντροαριστεράς, και θα κατέβει αυτόνομα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση ελήφθη με μια μεγάλη πλειοψηφία».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι αυτοί είναι που μας απομάκρυναν, με αφορμή ένα εθνικό θέμα.

«Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε στην πορεία ανασυγκρότησης του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, έμεινε ένα περίκλειστο κόμμα, μια αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, αν θα μπορούσε να υπάρξει ανοικτή πόρτα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί, καθώς υπάρχουν δύο πλευρές εντός του κόμματος. Μία κεντροαριστερή, και μια άλλη αντισυστημική. Το θέμα είναι τι θα κυριαρχήσει την επόμενη περίοδο, γιατί τώρα κρίνεται με το τι πράττει ως Κυβέρνηση. Η πόρτα λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ούτε κλειστή, ούτε ανοικτή. Οι πόρτες της εθνικής συνεννόησης είναι ανοικτές με όλους, η πόρτα των συνεργασιών αυτή τη στιγμή, για το χώρο που ανασυγκροτείται δεν γίνεται σε συνάρτηση με τα άλλα κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αν ετεροπροσδιορίζεται ένας χώρος την ώρα που ανασυγκροτείται, τότε είναι καταδικασμένος να αποτύχει».

Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα συνεργασιών και ειδικότερα με τη Μεταρρυθμιστική Αριστερά του Σπύρου Λυκούδη τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια να γίνει μια νέα αρχή, η οποία θα πάρει χαρακτηριστικά και θα εκφράσει την ενιαία προοδευτική μεταρρυθμιστική αριστερά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα