back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Brexit: “Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο”

Διαβάστε επίσης

Οι συνομιλίες του Brexit βρίσκονται σε “κρίσιμο στάδιο”, αναμένεται να τονίσει η Τερέζα Μέι στην ομιλία της για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η πρωθυπουργός θα πει ότι “τώρα όλοι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας” για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε μία καλή συμφωνία για το Brexit.

Θα τονίσει μεταξύ άλλων ότι προσπαθεί να διασφαλίσει τις απαραίτητες αλλαγές στο ζήτημα του “backstop” στα σύνορα με την Ιρλανδία, την ώρα που η ΕΕ  δείχνει εντελώς απρόθυμη να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.
“Πετυχαίνοντας τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στο backstop, προστατεύοντας και ενισχύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύοντας τον ρόλο του Κοινοβουλίου στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία την οποία μπορεί να υποστηρίξει αυτό το Κοινοβούλιο”, θα πει στους βουλευτές.
Εν τω μεταξύ χτες βράδυ είχαν γεύμα εργασίας ο βρετανός υπουργός Στιβ Μπάρκλει και ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Βrexit Μισέλ Μπαρνιέ στο Στρασβούργο.
Μετά τη λήξη της συνάντησής τους, ο κ. Μπαρνιέ είπε ότι οι συνομιλίες ήταν “εποικοδομητικές” αλλά ότι “είναι σαφές από την πλευρά μας ότι δεν πρόκειται να ανοίξουμε ξανά διάλογο για αλλαγές στην συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.”.  Τέλος οι δύο άνδρες συμφώνησαν να  διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες τις επόμενες μέρες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα