back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα βάρη που επέβαλλε στην κοινωνία»

Διαβάστε επίσης

Για σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τη συνταγματική αναθεώρηση στο μύλο μιας άγονης πολιτικής αντιπαράθεσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα βάρη που επέβαλλε στην κοινωνία.

Αφού επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις κάλεσε τον Πρωθυπουργό να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση των άρθρων 16 που αφορά την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων και 24 για την προστασία του περιβάλλοντος και αντίστοιχα η ΝΔ δεσμεύεται όπως είπε να ψηφίσει δύο άρθρα που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο άρθρο 32 του συντάγματος ο κ Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για την αποσύνδεση της εκλογής ΠτΔ από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών όταν ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτήν ακριβώς την πρόβλεψη του Συντάγματος για να ρίξει την κυβέρνηση ¨Είστε αθεράπευτα κυνικός κε Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Τσίπρας να στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για το αξίωμα του ανώτατου άρχοντα την άνοιξη του 2020, ο κ Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι πρέπει να είναι απελπισμένος ο κ Τσίπρας για να εμπλέκει τον σημερινό ΠτΔ στα δικά του πολιτικά παιχνίδια. Πάντως αναφερόμενος στον κ. Παυλόπουλο είπε ότι τον σέβεται και τον εκτιμά ιδιαίτερα και ότι εκτελεί πάρα πολύ καλά τα καθήκοντά του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 χαρακτηρίζοντας βαθιά ιδεοληψία την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο με συνέπεια η Ελλάδα να παραμένει η μοναδική χώρα σε όλον τον κόσμο που δεν επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, όταν ακόμη και η Βόρεια Κορέα διαθέτει τέτοιο Πανεπιστήμιο.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Μαίου και προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο για να επηρεάσει το εκλογικό σώμα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα