back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υψηλοί τόνοι στην συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Με διαφωνίες και αντεγκλήσεις για το κατά πόσο η παρούσα Βουλή μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη και αν στα ψηφοδέλτια που θα μοιραστούν στους βουλευτές θα αναφέρεται και η κατεύθυνση για την αναθεώρηση κάθε διάταξης, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η συζήτηση επί της α’ φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έθεσε σε (δι’ εγέρσεως) ψηφοφορία το θέμα της κατεύθυνσης της αναθεώρησης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απέχουν από τη διαδικασία.

Τελικά, αποφασίστηκε η κατεύθυνση της αναθεώρησης να δεσμεύει μόνο το κόμμα που την προτείνει με τον κ. Βούτση να διαφοροποιείται μερικώς από την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για σχετική δεσμευτικότητα και τονίζοντας ότι τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο έχει η επόμενη Βουλή.

Στην πρωινή συνεδρίαση σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη και της υφ. Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με την πρώτη να χαρακτηρίζει δηλωσίες του έξι ανεξάρτητους βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν προκαταβολικά όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. «Δεν μιλώ με τρόπο που συνάδει με αυτόν που τσακώνονται για μπουγάδα», ήταν το δεικτικό σχόλιο της Κατερίνας Παπακώστα.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς μίλησε η Φώφη Γεννηματά η οποία έκανε λόγο για τζογαδόρικη διάθεση με την οποία προσεγγίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το αναθεωρητικό εγχείρημα και κατέστησε σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα επιτρέψει με την ψήφο της να εξασφαλίσει οποιαδήποτε διάταξη. «Εκατό ογδόντα ψήφους», γιατί – όπως είπε- «η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης».

Στις 17.30 θα μιλήσει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 6μμ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ την συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα