back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση της «Χιόνης» – Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών

Διαβάστε επίσης

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού  σε όλη την χώρα, με τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα. Από το απόγευμα αναμένεται πρόκαιρη ύφεση, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, μόνο στην Αττική η Πυροσβεστική δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, απομάκρυνση αντικειμένων και άντληση υδάτων.

Αναλυτικά ο καιρός

Για σήμερα Πέμπτη στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές και στην νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Παγετός, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και στη Νότια Νησιωτική χώρα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).

Τα φαινόμενα γρήγορα από τα Βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Νότια.

Οι άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα Βόρεια.
Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος στα Βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή

Για αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα