back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόσχα και Καναδάς σε λευκό κλοιό – Προβλήματα στις συγκοινωνίες – Ακυρώσεις πτήσεων

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στη Μόσχα, λόγω της χιονόπτωσης-ρεκόρ, όμως η ζωή κυλά ομαλά στη ρωσική πρωτεύουσα, μολονότι καλύφθηκε από ένα στρώμα χιονιού ύψους 36 εκατοστών στη διάρκεια της περασμένης νύχτας.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, που επικαλείται τη μετεωρολογική υπηρεσία, καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον χειμώνα του 1995.Μέσα σε λίγες ώρες, το χιόνι κάλυψε την πόλη, όμως η μετεωρολογική υπηρεσία Fobos διευκρίνισε στον ιστότοπό της ότι η χιονόπτωση θα εξασθενίσει από απόψε και θα σταματήσει τελείως τη νύχτα.
Τα δημόσια μέσα μεταφοράς λειτουργούν κανονικά και στις κεντρικές αρτηρίες της Μόσχας η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διέφερε πολύ από μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Μόνο τα αεροδρόμια επηρεάστηκαν: η αεροπορική εταιρεία Aeroflot αποφάσισε χθες, Τρίτη, το βράδυ να ματαιώσει 70 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο. Σε ορισμένες πτήσεις σήμερα σημειώθηκαν καθυστερήσεις. «Ένα ρεκόρ χιονόπτωσης ηλικίας 20 ετών καταρρίφθηκε. Και επιπλέον, έχουμε ακραίες θερμοκρασίες. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες είναι επί ποδός. Να προσέχετε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.
Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν σήμερα εκχιονιστικά μηχανήματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι και 14.000 οχήματα έχουν κινητοποιηθεί από την υπηρεσία συντήρησης του οδικού δικτύου – σ’ αυτούς δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι σε άλλες υπηρεσίες ή σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επίσης τεθεί σε επιφυλακή.
Το συσσωρευμένο χιόνι μπορεί να μετατραπεί σε τεράστιες λακκούβες με λάσπη στα τέλη της εβδομάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αύξηση της θερμοκρασίας, ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον Καναδά
Σφοδρές χιονοπτώσεις «παρέλυσαν» τον ανατολικό Καναδά σήμερα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων σχολείων και την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, από το Τορόντο και το Μόντρεαλ έως τις ακτές του Ατλαντικού.
Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα από χθες το απόγευμα και το ύψος του ξεπέρασε ήδη τα 30 εκατοστά καλύπτοντας τους δρόμους του Μόντρεαλ σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή και τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Πρόκειται για την ισχυρότερη χιονοθύελλα που πλήττει αυτόν τον χειμώνα τον ανατολικό Καναδά.

Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική στο ανατολικό Κεμπέκ και στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Έως αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημειωθεί κανένα σοβαρό ατύχημα στους δρόμους, παρά το γεγονός ότι οι οδηγοί πολλών αυτοκινήτων έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους εξαιτίας της ολισθηρότητας.
Στο Μόντρεαλ, με πληθυσμό 4 εκατομμυρίων κατοίκων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως επίσης και όλα τα πανεπιστήμια, ένα μέτρο που σπάνια λαμβάνουν οι αρχές. Αντίστοιχες αποφάσεις ελήφθησαν στην Οτάβα, το Κεμπέκ, το Χάλιφαξ. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο Τορόντο, το Μόντρεαλ, την Οτάβα, το Κεμπέκ και το Μόνκτον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα