back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκαρπη η μαραθώνια συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου – αγροτών

Διαβάστε επίσης

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Μία μαραθώνια σύσκεψη που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και τελείωσε τα μεσάνυχτα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του μέλους της Συντονιστικής των αγροτών Ρίζου Μαρούδα ο οποίος τόνισε ότι “Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά αιτήματά μας και καταγγέλουμε ότι στέκεται εχθρικά απέναντί μας την ίδια στιγμή που “βάζει πλάτη” σε εφοπλιστές , βιομηχάνους με πακτωλούς χρημάτων και ευνοΪκές ρυθμίσεις”. Για να συμπληρώσει ότι “Δίνουμε αγώνα επιβίωσης ο οποίος είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί”.

Πλέον, οι παραγωγοί επιστρέφουν στα μπλόκα όπου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα καθορίσουν σε συνελεύσεις τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Να επισημάνουμε ότι οι Σερραίοι αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα αποχώρησαν λίγο πριν να τελειώσει η σύσκεψη.

Σε δηλώσεις ο εκπρόσωπός τους Στέργιος Λίτος τόνισε ότι “Οι αγρότες αποχωρούμε μετά από πέντε ώρες κοροϊδία και ψέμα. Ραντεβού στις κάλπες”.

Από την πλευρά του ο κ.Αραχωβίτης δήλωσε ότι δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα των αγροτών λέγοντας ότι “Δεν έχουν επιλυθεί όλα αλλά προσπαθούμε να δρομολογήσουμε τις λύσεις”.

Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά μία σειρά από μέτρα μεταξύ των οποίων είναι η θεσμοθέτηση της προστασίας των επιδοτήσεων από τις κατασχέσεις, η λύση του ζητήματος των εργατών από τρίτες χώρες και η εισαγωγή φέτας ΠΟΠ στο πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία με 153 χιλιάδες μερίδες καθημερινά για την επόμενη χρονιά.

Ακόμα, ο κ.Αραχωβίτης τόνισε ότι “Το θέμα των δασικών χαρτών έχει επιλυθεί στις περισσότερες περιοχές και κανένας δεν πρόκειται να χάσει τις επιδοτήσεις του”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα