back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Ελλάδας-Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαβάστε επίσης

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντηση που είχε η Φώφη Γεννηματά με με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη οτι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Ελλάδας-Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική -όπως την χαρακτηρίζει-μεταχείριση που προετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν-όπως αναφέρεται- αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Πατριαρχείου οι Μητροπολίτης Πριγκηπονήσων κ Δημήτριος, Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, Μητροπολίτη Ανδριανούπολης κ. Αμφιλόχιος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα