back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Chocolate Fest στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Το Chocolate Fest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ σοκολάτας της χώρας αφιερωμένο στην πιο αθώα και ταυτόχρονα ένοχη απόλαυση της ζωής, έρχεται από  14 έως τις 17 Φεβρουαρίου σ’ ένα ερωτικό και γευστικό τετραήμερο, μετατρέποντας την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σ’ ένα εργοστάσιο σοκολάτας.

Για τέσσερις μέρες θα συγκεντρωθούν στην Τεχνόπολη εκθέτες, brands, ζαχαροπλαστεία, chefs και τεχνίτες της γεύσης, που θα δημιουργούν, έχοντας πάντα σαν βάση το λατρεμένο υλικό.

 Chocolate Fest

Το φεστιβάλ

Το Chocolate Fest, σκοπεύει να φέρει κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: την καλλιτεχνική δημιουργία, τη ζαχαροπλαστική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά… τη σοκολάτα!

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν από συσκευασμένες σοκολάτες μέχρι να δοκιμάσουν φρέσκιες σοκολατένιες λιχουδιές που θα έχουν φτιαχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Στο ειδικά διαμορφωμένο chocolate bar στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης θα υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να απολαύσετε με την παρέα σας τη ζεστή σας σοκολάτα και άλλους γευστικούς πειρασμούς.

 Chocolate Fest

Δράσεις

Tο Σάββατο 16/2 στο διάστημα ανάμεσα στις 17:00 και 21:00 θα πραγματοποιηθεί τo 1o ChocolateMash Party. Το Chocolate Fest και η Dojo Entertainvents παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «MASH MACHINE». Πρόκειται για μια καινοτόμα interactive entertaining εφαρμογή που δίνει την ευκαιρία στον καθένα – χωρίς καμία σχετική εμπειρία παρά μόνο αγάπη για τη μουσική και τη σοκολάτα βεβαίως – να παίξει live μουσική σαν επαγγελματίας dj!

Δεν θα λείψουν φυσικά και δημιουργικές δραστηριότητες όπως «Tο Κυνήγι της Σοκολάτας», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/2 και μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι και 50 ομάδες. Στο σοκολατένιο αυτό κυνήγι μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν γρίφους και «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του Παλιού Εργοστασίου συλλέγοντας όσα περισσότερα «κοκάκια» μπορούν! Απαραίτητα εργαλεία: η ταχύτητα, η παρατηρητικότητα, η συνεργασία, η φαντασία κι η αγάπη για τη σοκολάτα! Προμηθευτείτε το starter kit σας από το Gas Industrial Museum και ξεκινήστε για μια μεγάλη και γλυκιά περιπέτεια!

Εργαστήρια

Στα πλαίσια του Chocolate Fest θα πραγματοποιηθούν Εκπαιδευτικά Workshops για μικρούς και μεγάλους, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν από τους καλύτερους όλα τα μυστικά της σοκολάτας από την ιστορία της μέχρι τις τεχνικές της. Oι Ελένη Ψυχούλη – Madame Ginger – Άρης Φλόκας – EMI’S CUPCAKES – Le Monde με Pastry Chef την Ευγενία Δελτσίδου – Τάσος Θεοδοσιάδης – Γωγώ Δελογιάννη θα μας μυήσουν στα μυστικά της σοκολάτας μέσα από ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα Workshops όπως Στρώσιμο Σοκολάτας, Μαγική διαδικασία του Tempering, Cupcakes Decoration, Fair Trade Cacao, Crazy For Chocolate και πολλά άλλα που θα βρείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Δηλώστε συμμετοχή είτε στο [email protected] είτε στην σελίδα του Chocolate Fest στο facebook – https://www.facebook.com/chocolatefestgr, με τις θέσεις συμμετοχής ανά σεμινάριο να είναι περιορισμένες.

Live Cooking

Παράλληλα όλες τις μέρες διεξαγωγής του Chocolate Fest και σε διάφορες ώρες, γνωστοί σεφ αλλά και food bloggers θα μας εισάγουν στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής με ευφάνταστες ιδέες για συνταγές πιο σοκολατένιες από ποτέ στο Live Cooking του φεστιβάλ. Ελένη Ψυχούλη – Madame Ginger – Γιώργος Τσούλης – Μάγκυ Ταμπακάκη – EMI’S CUPCAKES – Le Monde με Pastry Chef τον Κωνσταντίνο Χολέβα – Χρήστος Γλωσσίδης/ Κων/νος Συμεωνίδης για τέσσερις ημέρες θα δημιουργούν ζωντανά μπροστά στο κοινό ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση τη σοκολάτα.

Την μουσική σας απόλαυση κατά τη διαρκεία του Φεστιβάλ αναλαμβάνουν ο Pepper 96.6 και ο Mέντα 88FM.

INFO

 

 

 

 

 

 

Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πότε: 14, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019
Πόσο: 3€/ Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 5 ετών
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη | 16:00 – 21:00
Παρασκευή | 16:00 – 21:00
Σάββατο | 11:00 – 21:00
Κυριακή | 11:00 – 21:00

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα