27.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

27.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

«ΝΟ ΚΑΚΑ» οικολογικό και ανέπαφο μάζεμα των ακαθαρσιών των σκύλων

Μία πρωτοποριακή ελληνική και παγκόσμια πατέντα για το μάζεμα των ακαθαρσιών των σκύλων, δίνει λύση, έξυπνη και οικολογική «φιλοδοξώντας», επίσης, να αλλάξει και την νοοτροπία των Ελλήνων σε ότι αφορά στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων.

Ο λόγος για την εφεύρεση «ΝΟ ΚΑΚΑ»

Το «ΝΟ ΚΑΚΑ» είναι ένα απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης, σε σχήμα μικρού φτυαριού με κάλυμμα από 100% χαρτί ανακυκλώσιμο και ελληνικό. Ο κάτοχος του ζώου μπορεί εύκολα και με ένα φτυάρισμα να μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου χωρίς να έρχεται σε επαφή με αυτές.

Δωρεάν σε 14 δήμους

Το προϊόν έχουν προμηθευτεί, μέχρι σήμερα, 14 δήμοι της χώρας και το διαθέτουν στους δημότες τους δωρεάν.

no_kaka
«Το φαρασάκι γίνεται ανάρπαστο από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες διατίθεται» λέει στον Αθήνα 9.84 η εφευρέτρια του προϊόντος Μαρία Αρκούδη. Το video που αναρτήθηκε από τον δήμο Ασπροπύργου έχει, μέχρι στιγμής, 4.000 προβολές. Είμαι πολύ περήφανη για το προϊόν μου. Πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλοφορεί οικολογικό προιόν σε αυτόν τον τομέα και το κυριότερο αντικαθιστά την έως τώρα χρήση πλαστικών σακουλών για το μάζεμα των ακαθαρσιών των αγαπημένων μας κατοικιδίων».

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών

«Πλέον με αυτόν τον ανέπαφο τρόπο», προσθέτει η κα Αρκούδη, «δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν να μη μαζεύει τις ακαθαρσίες, επειδή σιχαίνεται κλπ. Έτσι σιγά σιγά αλλάζει και η νοοτροπία των πολιτών σε αυτό το θέμα Τα μηνύματα που παίρνουμε τόσο από τους δήμους όσο και από τον κόσμο είναι πολύ ενθαρρυντικά.  Στο Ναύπλιο π.χ. έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν και οι τουρίστες γιατί καταργεί και τις πλαστικές σακούλες».

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ :Το “NO KAKA” στον ΑσπρόπυργοΜια Ελληνική – Παγκόσμια πατέντα (με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας), μια καινοτομία της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων, που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων γενικότερα, φιλοξενείται πλέον στον Δήμο Ασπροπύργου. Το “NO KAKA” είναι ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από ανακυκλώσιμο χαρτί, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο εξυπηρετεί στην περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων, με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο. Στόχος του είναι να διατηρούνται οι δημόσιοι χώροι, πάρκα, πλατείες, και δρόμοι καθαροί και αποτελεί λύση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας. Το οικολογικό αυτό σύστημα είναι εκατό τις εκατό (100%) ελληνικό προϊόν και έχει χαρακτηριστεί ως «Πατέντα καθημερινής χρήσης και ανάγκης» ενώ τοποθετεί την Ελλάδα και τους Δήμου που το προσφέρουν δωρεάν στους δημότες πρωτοπόρους.Η ιδέα του “NO KAKA” έγινε πράξη από την κ. Μαρία Αρκούδη, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μου αρέσει να περπατώ, αλλά στην γειτονιά μου το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες είναι έντονο. Μία μέρα, ήταν ένας κύριος που είχε βγάλει το σκυλάκι του για βόλτα και για την φυσική του ανάγκη. Παρόλο που είχε σακουλάκι μαζί του δεν το χρησιμοποίησε. Τότε τον πλησίασα και τον ρώτησα ευγενικά για ποιο λόγο αφού έχει το σακουλάκι δεν μαζεύει το "δωράκι" του σκύλου του. Εκείνος μου αποκρίθηκε: "Βρες μου καλύτερο τρόπο κι εγώ θα το κάνω." Τον τρόπο τον βρήκα, αλλά τον κύριο δεν τον έχω βρει ακόμη για να του το δώσω!». Ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, Νικόλαο Μελετίου, που άνοιξε την πόρτα του και αμέσως θέλησε να προσφέρει την πατέντα για το καλό των δημοτών του, όχι μόνο ως Δήμαρχο αλλά και ως έναν άνθρωπο με ευαισθησία για την υγιεινή των συμπολιτών του. Ο Δήμος Ασπροπύργου είναι ένας από τους πρώτους Δήμου της χώρας που τοποθέτησε αυτό το καινοτόμο σύστημα και ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης ότι μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν το “NO KAKA”, από τα εξής σημεία: στην Πλατεία Δημαρχείου, στο Εκκλησάκι Άγιου Γιάννη επί της οδού Θρασυβούλου, στο 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και στο Β.Σ.Ο.Φ., επί της οδού Νίκης, στο Ρολόι της πόλης, στην Πλατεία Ηρώων και στο Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου. Ενημερώνουμε τους δημότες ότι, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν ακόμη τέσσερα συστήματα στα εξής σημεία: στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου πλησίον της Πλατείας Αγωνιστών, στο Θερμοκήπιο Ασπροπύργου πλησίον του γηπέδου τένις, στη Γκορυτσά και στην Παραλία Ασπροπύργου. ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Gepostet von Δήμος Ασπροπύργου – Municipality of Aspropyrgos am Donnerstag, 31. Januar 2019

Ο σχεδιασμός του μεταλικού κουτιού υγιεινής ανήκει επίσης στην Μαρία Αρκούδη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img