back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταικούρας: H υπόθεση Πολάκη εκπέμπει μήνυμα πολιτικού ευτελισμού

Διαβάστε επίσης

H υπόθεση Πολάκη «εκπέμπει μήνυμα πολιτικού ευτελισμού, κυβερνητικού αυταρχισμού, και πολιτικής αλαζονείας», δήλωσε ο τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο τόνισε ότι : «Το γεγονός και μόνο ότι βγήκαν τέτοιες συνομιλίες στον αέρα, όπως φαίνεται, χωρίς τη συγκατάθεση ενός εκ των δύο μερών, εγείρει προβληματισμούς και είναι άλλο ένα στοιχείο ευτελισμού της πολιτικής ζωής της χώρας, και υποβάθμισης της ποιότητας της δημοκρατίας».

Για τα κόκκινα δάνεια

«Αυτή τη στιγμή ούτε οι Τράπεζες έχουν εικόνα για το ποιους αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, πριν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι προς διερεύνηση», σημείωσε ο τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ.

Ο κ. Σταικούρας περιέγραψε τη συνολική πρόταση της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι στην πρώτη γραμμή είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, ο εντοπισμός και ο αποκλεισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών, να μην υπονομεύεται η βιώσιμη εκτέλεση του προϋπολογισμού με την επιδότηση των δανείων, να μην τίθεται σε κίνδυνο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και να επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η επιβράβευση θα έχει μια επίπτωση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά εκτιμώ ότι αυτό θα βοηθήσει παρά πολύ στη συμμόρφωση της κοινωνίας απέναντι στο τραπεζικό σύστημα».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα