back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιούνκερ: Καλοδεχούμενη μία παράταση του Brexit

Διαβάστε επίσης

Αρκετές φορές Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν υπονοήσει ότι το Brexit δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί ως την προκαθορισμένη ημερομηνία, στις 29 Μαρτίου. Χτες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung το είπε και ευθέως. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό είπε.

“Αυτό στο μυαλό μου φαίνεται ως ειρωνικό ως προς την ιστορία. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό”, επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

“Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου”, συμπλήρωσε ο Γιούνκερ. Ως προς το Brexit, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού» πρόσθεσε.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες παραμένει, καθιστώντας δυσκολότερη την διαδικασία του “διαζυγίου” και ειδικότερα την επίτευξή του στις 29 Μαρτίου 2019.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα