back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεργασία δήμου Αθηναίων – Νομικής Σχολής για το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Σίνα

Διαβάστε επίσης

Κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση της δημόσιας χρήσης και της εμπορίας ναρκωτικών αποφάσισαν ο Δήμος Αθηναίων και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την συνεργασία μεταξύ της Νομικής Σχολής και του  Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να σταματήσει η δημόσια χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών στον πεζόδρομο της Σίνα, αποφάσισαν από κοινού σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και η κοσμήτωρ της Σχολής Καλλιόπη Χριστακάκου – Φωτιάδου ,σε ευρεία συνάντηση στο αμφιθέατρο της σχολής όπου μετείχαν οι αντιδήμαρχοι της Αθήνας , καθηγητές και δεκάδες φοιτητές.

Ο κ. Γ. Καμίνης στην ομιλία του ανέφερε τις προσπάθειες του Δήμου και χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρα ελεγχόμενης χρήσης που ο ίδιος έχει εισηγηθεί εδώ και χρόνια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων άσκησε κριτική για την έλλειψη αστυνόμευσης και την λήψη προληπτικών μέτρων στην περιοχή.

Από την πλευρά της η κα Καλλιόπη Χριστακάκου – Φωτιάδου τόνισε ότι οι επιστολές σε υπουργούς και μηνύσεις που έχουν γίνει δεν έχουν φέρει αποτελέσματα και κάλεσε το δήμο με έργα και εκδηλώσεις να ζωντανέψει την περιοχή.

Ο κ. Καμίνης δεσμεύτηκε ότι το αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου θα ανοίξει για τους φοιτητές ενώ θα λειτουργήσει και κυλικείο για την εξυπηρέτηση τους.

Στην κεντρική αίθουσα της Νομικής ο δήμαρχος Αθηναίων και οι αντιδήμαρχοι,  σε μία δημόσια συζήτηση με φοιτητές και καθηγητές, άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή.

Τα μέλη της  πανεπιστημιακής κοινότητας περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο της σχολής, με αιχμή τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών και άμεσων πρωτοβουλιών για εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, ώστε να αποκτήσει και πάλι ζωή, καθώς και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση (ελεύθερο και γρήγορο wi-fi) του ισογείου του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας, δίπλα στη σχολή, ώστε να είναι ελκυστικό και προσβάσιμο για τους φοιτητές.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα