back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Γυναίκες διαδηλώνουν για τη νομιμοποίησης της άμβλωσης

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν χθες έξω από το κτήριο της Βουλής στο Μπουένος Άιρες κουνώντας πράσινα φουλάρια και ζητώντας τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην χώρα.

Τα “πράσινα φουλάρια” είναι ένα νέο κίνημα στην Αργεντινή που διεκδικεί να νομιμοποιηθεί η άμβλωση, κάτι που μπλοκάρει εδώ και καιρό η Γερουσία της χώρας. Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης, επηρεασμένοι από την καθολική Εκκλησία, έχουν υιοθετήσει σαν σύμβολο το μπλε χρώμα και στις συγκεντρώσεις τους κρατούν γαλάζια φουλάρια.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως “εμείς αποφασίζουμε!”, εκατοντάδες γυναίκες, κουνώντας πράσινα φουλάρια συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την Βουλή στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, στην πρώτη αυτή μεγάλη διαδήλωση της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που διχάζει όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία, αφού η Γερουσία επιμένει εδώ και χρόνια να μπλοκάρει τη νομιμοποίηση της άμβλωσης.

Πέρσι, οι βουλευτές είχαν ψηφίσει υπέρ σχεδίου νόμου που νομιμοποιούσε την άμβλωση, αλλά το κείμενο απορρίφθηκε στη συνέχεια από την Γερουσία. Όπως κάθε χρόνο, ένα νέο αντίστοιχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή στις 8 Μαρτίου, με ευκαιρία την Ημέρα της Γυναίκας και φέτος, ελπίζουν να καταφέρει να εγκριθεί και από την Γερουσία.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα