back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: «Πόλη φιλική στους επισκέπτες είναι η πόλη που πρώτα σέβεται τους κατοίκους της»

Διαβάστε επίσης

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η τουριστική στρατηγική της Αθήνας ,με τις σύγχρονες τάσεις που θέλουν την πόλη και τους συνεργαζόμενους φορείς να εστιάζουν στη διαχείριση του προορισμού και όχι μόνο στην προώθησή του σε διεθνείς αγορές. Ακόμη συζητήθηκαν η βελτίωση της εμπειρίας του κάθε επισκέπτη, οι συνέργειες τουριστικών και πολιτιστικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, μέσα από πρωτοβουλίες, που μπορούν να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, όπως το ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο,

Όπως σημείωσε ο κ. Γερουλάνος ,ο Δήμος οφείλει να διασφαλίσει τις συνθήκες , ώστε η Αθήνα να καταστεί, καταρχάς, μια πόλη που οι κάτοικοί της να αγαπούν να ζουν σε αυτή και, κατ’ επέκταση, να την επισκέπτονται οι τουρίστες. Αναφέρθηκε ακόμα σε συμπράξεις με ιδιωτικούς φορείς ,που θα στέκονται αρωγοί και συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια.

Για το φαινόμενο του υπερτουρισμού, λόγω της επέκτασης των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, αλλά και της Χρυσής Βίζας, συζητήθηκαν προτάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, με στόχο τη θωράκιση της βιώσιμης τουριστική ανάπτυξης της Αθήνας .Παράλληλα βέβαια -όπως είπε – με την διασφάλιση του πολιτισμικού αποτυπώματος και του χαρακτήρα της κάθε αθηναϊκής γειτονιάς.

Στα μέτρα που συζητήθηκαν, συγκαταλέγονται ο ορισμός πλαφόν κατοικιών ως προς τη βραχυχρόνια μίσθωση, ανά περιοχή, με κριτήρια τις προϋποθέσεις ασφάλειας, τη φορολόγηση στην πηγή και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αστική και επαγγελματική τουριστική μίσθωση. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι θετικές συνέπειες του “airbnb” που έχει οδηγήσει παραδοσιακούς ξενοδόχους στην προσφορά εναλλακτικών τουριστικών υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των πελατών τους.

Στο τέλος της συνάντησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: «Πόλη φιλική στους επισκέπτες είναι η πόλη που σέβεται πρώτα τους κατοίκους της. Ο τουρισμός ήταν πάντα ατμομηχανή για την Αθήνα, διέξοδος για χιλιάδες νέους εργαζόμενους. Οφείλουμε να τον εξελίξουμε, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες συνεργασίες δήμου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ξεκινώντας, όμως, από την αναβάθμιση περιοχών της πόλης, όπως η Ομόνοια, που ενώ βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, δεν έχουν ανακτήσει τη χαμένη δυναμική τους.

Παράλληλα, οφείλουμε να επιδείξουμε προσοχή στην ανεξέλεγκτη εξέλιξη του φαινομένου των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων. Μια λάθος διαχείριση ενδέχεται να κοστίσει σε όλους μας πολύ ακριβά».

Το απόγευμα στις έξι και μισή ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Πάυλος Γερουλάνος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ανοιχτή συνάντηση με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής Νέου Κόσμου,στο Θέατρο ΠΚ, στην οδό Κασομούλη.

Λία Ιατρίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα