back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασιλακόπουλος: «Κάποιοι θέλουν εμπορευματοποίηση του μπάσκετ»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, βρέθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 και αναφέρθηκε σε αυτούς που θέλουν να εμπορευματοποιήσουν το άθλημα, αλλά και σε όσους επιθυμούν να αγωνίζονται 12 ξένοι παίκτες στην μεγάλη κατηγορία.

Στην ομιλία του, κατά την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19 ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε: «Μου ετοίμασαν ένα κείμενο, αλλά δεν πιστεύω να το ακολουθήσω. Θα προσπαθήσω στο μέτρο του δυνατό να το ακολουθήσω.

Βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Κρήτης, η οποία έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών. Μια πολύ μεγάλη ιστορική διαδρομή. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις κοινωνικές εκφράσεις, αλλά πάνω απ’ όλα στην προώθηση και στην καθιέρωση της δημοκρατικής πορείας αυτού του τόπου. Οι Κρητικοί ήταν πάντα πρωταγωνιστές και έχουν πολλά θύματα στο βωμό της πάλης για την ελευθερία.

Ο αθλητισμός προέρχεται από το ρήμα αθλούμαι, που προέρχεται από τον Θεό Άθλο! Και από εκεί βγήκε τη λέξη αθλητισμός. Ζούμε την εποχή που κυριαρχείται από την δεξιοτεχνία και τους δεξιοτέχνες της εντύπωσης. Το ζητούμενο δεν είναι η εντύπωση αλλά το αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα αυτοί οι δεξιοτέχνες προσπαθούν και επιβάλλουν την μετατόπιση της ευθύνης. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, αλλά προσπαθούν να τις μεταθέσουν για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιδιώξεις.

Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αν και θα έπρεπε να πούμε και να αποκαλύψουμε πολλά. Σήμερα έχουμε το άνοιγμα της αυλαίας μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, γιατί απευθύνεται στο μέλλον του αθλήματος. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να εμπορευματοποιήσουν το άθλημα.

Πολιορκείται το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα και από κλάδους που εμφανίστηκαν ξαφνικά και επιθυμούν την εμπορευματοποίηση να την επιβάλλουν χωρίς φραγμούς. Και δυστυχώς κάμπτονται και οι αντιστάσεις της κοινωνίας. Βλέπουμε ότι και την εγχώρια αθλητική παραγωγή δεν την υπερασπιζόμαστε.

Στην Ελλάδα με το ζόρι καταφέρνουμε, στην μεγάλη κατηγορία, με αγώνες και με συμπαράσταση των φορέων, έχουμε κρατήσει 6 μη Έλληνες και το θεωρούμε επίτευγμα.

Κάποιοι θέλουν να φέρουν 12 ξένους στο πρωτάθλημα. Αυτό θα περιθωριοποιήσει τα νιάτα. Θα βρούμε και κάποιον να αντικαταστήσει τον Μπουρούση που βαριόμαστε να τον βλέπουμε. Ελπίζουμε να είναι αντάξια.

Τα παιδιά που συνεχίζουν στην Εθνική αποτελούν παράδειγμα και θα ήθελα από τους νέους που θα τους δει όλος ο κόσμος να λάβουν ως παράδειγμα τη διαδρομή αυτών των παιδιών και να έχουν αντάξια παρουσία. Η Κρήτη δεν δίνει εξετάσεις, αυτό που ζητάει το δικαιούται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα