back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανθεί το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων και καπνού στο «τρίγωνο» των Εξαρχείων

Διαβάστε επίσης

Στο «τρίγωνο» των Εξαρχείων, που περιλαμβάνει τις οδούς Εμμανουήλ Μπενάκη, Θεμιστοκλέους και Ζωοδόχου Πηγής, κάνουν καθημερινά «χρυσές δουλειές» οι έμποροι του λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Η γνωστή πιάτσα της οδού Στουρνάρη εξαπλώθηκε το τελευταίο διάστημα με την δράση ενός νέου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, το αποκαλούμενο από τους κατοίκους «τρίγωνο του διαβόλου».

Αυξήθηκαν οι τσιλιαδόροι

 

Σε αυτούς τους τρεις δρόμους στήνονται καθημερινά, από τις δέκα το πρωί, πάγκοι με λαθραία τσιγάρα ακριβώς δίπλα από τα καφέ της περιοχής ενώ τσιλιαδόροι ελέγχουν τους παράπλευρους δρόμους. Πάνω στους πάγκους υπάρχει μικρή ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, ενώ το συνολικό εμπόρευμα βρίσκεται κρυμμένο σε ενοικιαζόμενες από το κύκλωμα αποθήκες, σε παρακείμενες οδούς.

Πριν από δυο μέρες σε επιχείρησηστη από την ομάδα ΔιΑΣ, κατασχέθηκε εμπόρευμα ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές. Δυο μέρες μετά, στο οδοιπορικό του Αθήνα 9.84, φαίνεται ότι οι πάγκοι επέστρεψαν με νέους «συνεργάτες».

Κάτοικοι και καταστηματάρχες αρνούνται να μιλήσουν

Κάτοικοι και καταστηματάρχες αρνούνται να μιλήσουν έστω και υπό την προστασία της ανωνυμίας. Ο νόμος της σιωπής είναι για αυτούς επιβεβλημένος.

«Προσέξτε στο ρεπορτάζ σας διότι μιλάμε για ένα κύκλωμα που δεν αστειεύεται. Εκατομμύρια ευρώ διακινούνται καθημερινά. Αυτό τα λέει όλα. Για σκεφτείτε το…».

«Θα μας σπάσουν τα καταστήματα. Θα βρεθούμε το πρωί μέσα σε κανένα λάκκο…». Είναι οι απαντήσεις που δίνουν όταν τους πλησιάζουμε.

Μετά από πολύ ώρα μια μόνιμη κάτοικος της περιοχής δεν δίστασε να μιλήσει επώνυμα για όσα συμβαίνουν στο αποκαλούμενο «τρίγωνο του διαβόλου».

«Η πιάτσα της Στουρνάρη εξαπλώθηκε. Στους πάγκους υπάρχει εσκεμμένα μικρή πραμάτεια, καθώς κρύβουν τα λαθραία τσιγάρα και καπνό σε ενοικιαζόμενες αποθήκες. Πριν από δυο μέρες έγινε επιχείρηση της ΕΛΑΣ αλλά οι πάγκοι δυστυχώς επέστρεψαν πάλι», δήλωσε η κυρία Μ.Α.

«Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί»

Η κυρία Γ.Μ. διατηρεί κατάστημα στην περιοχή και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς που εξέφρασε αποφάσισε να μιλήσει. «Στα Εξάρχεια και σε αυτούς τους δρόμους επικρατεί η ανομία. Στήνονται καθημερινά πάγκοι, κάτι σαν μικρά περίπτερα. Εκεί, πωλούν λαθραία τσιγάρα και καπνό. Δυστυχώς, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί εντελώς και έχουν φύγει όλες οι υπηρεσίες δίνοντας χώρο στην ανομία και στην παρανομία».

Γι άλλη μια φορά κάτοικοι και καταστηματάρχες βρίσκονται στην «σκοτεινή ζώνη» της Αθήνας και υψώνουν κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης για την αδιαφορία της Πολιτείας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα