back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Μέρκελ-Μέι στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ-Αραβικών κρατών στην Αίγυπτο

Διαβάστε επίσης

Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (ΣΑΚ) που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Σάρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, θα συναντηθούν για πρώτη φορά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των δύο πλευρών. Ανάμεσά τους και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται στο περιθώριο της συνόδου να συναντηθεί κατ’ιδίαν με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, με την οποία θα συζητήσουν για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη συμφωνία για το Brexit.

Ο Πρόεδρος κ. Donald Tusk θα προεδρεύσει της συνόδου μαζί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah al-Sisi. Θα εκπροσωπήσει την ΕΕ μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker.

Οι ηγέτες των δύο πλευρών θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τους δεσμούς Αραβικού Κόσμου και Ευρώπης. Θα εξετάσουν επίσης ευρύ φάσμα θεμάτων και κοινών προβλημάτων, όπως:

Η πολυμέρεια
Το εμπόριο και οι επενδύσεις
Η μετανάστευση
Η ασφάλεια
Η κατάσταση στην περιοχή

Η διάσκεψη θα αρχίσει σήμερα απόγευμα ( Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ) και θα λήξει με συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου.

Αθηνά Κορλίρα

  • Ετικέτες
  • ΕΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα