back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρεις νέοι σταθμοί μετρό τον Ιούνιο – Σε δύο χρόνια η επέκταση μέχρι Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία των τριών νέων σταθμών μετρό, στο τμήμα της επέκτασης προς Πειραιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, πρόκειται για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δύο χρόνια.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες επεκτάσεις, ο κ. Μυλόπουλος ανακοίνωσε ότι το προσεχές καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή, ενώ το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4, από το Γουδή στο Μαρούσι, σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ανέφερε επίσης ότι για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων, αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και ο σταθμός να κατασκευαστεί στην πλατεία, ωστόσο οι είσοδοί του θα είναι στους γύρω δρόμους ώστε να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Αποκάλυψε μάλιστα ότι μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για τον λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα