back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νικος Ανδρουλάκης στον Αθήνα 9.84:”Από τη στιγμή που δεν είχαμε έκτακτες εθνικές εκλογές το πιθανότερο σενάριο είναι να είμαι υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές”.

Διαβάστε επίσης

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον
Αθήνα 9.84 και την Νόνη Καραγιάννη επανέλαβε ότι προτεραιότητά του είναι το ευρωψηφοδέλτιο. Στο ερώτημα τι θα επέλεγε στην περίπτωση που συμπέσουν ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΟΥ

“Από τη στιγμή που δεν είχαμε έκτακτες εθνικές εκλογές το πιθανότερο σενάριο είναι να είμαι υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές¨”. Προκαλεί εντύπωση πως μια κυβέρνηση ,η οποία θέλει να χαρακτηρίζεται αριστερά κάνει τέτοιες κινήσεις .Οι εκλογές είναι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ,ο πολιτικός χρόνος είναι μικρός. Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει ένα σύστημα και μάλιστα το κάνει αντιδημοκρατικά. Εκεί που φέραμε περισσότερη δημοκρατία, ο λαός να επιλέγει τους βουλευτές, τους δημάρχους και τους ευρωβουλευτές, να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς όπου τα κόμματα, μέσα απο διαδικασίες ,οι οποίες δεν είναι διαφανείς, να επιλέγουν αυτά ,ποιοί θα είναι στις Βρυξέλλες. Διαφωνώ κάθετα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συνεχίζεται αυτός ο δημόσιος διάλογος. Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι ξεκάθαρος. Δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια δημοκρατική διολίσθηση”.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

“Αυτό του να βολέψουμε αυτούς που δεν μπορεί να επιλέξει ο λαός μπορεί να υπερισχύσει της δημοκρατικής επιλογής του λαού; Και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να λέγονται αριστεροί;”

ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕ ΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

“Με την κυρία Γεννηματά θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες που θα είμαι υποψήφιος. Δεν θέλω εγώ να προκαταλάβω. Για μένα και οι δύο μάχες είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Από ότι φαίνεται δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, όμως είναι κάτι που θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες.

Η παράταξή μας πρόπερσι τον Νοέμβριο έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να ενοποιηθεί και είχαμε παλινωδίες ,τα προβλήματα των αποχωρήσεων. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσος χρόνος μας απομένει στην πρώτη μάχη ,που -όπως φαίνεται- θα είναι η ευρωβουλή να φέρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις που κάνουν περί πολιτικού μετώπου, με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ,προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια. Όταν μιλάω για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αναφέρομαι στα πρόσωπα ,που πριν από μερικούς μήνες, έλεγαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη συμμορία της μεταπολίτευσης και λίγους μήνες, μετά ο πρωθυπουργός τους χρίζει υπουργούς. Όπως επίσης και στελέχη που ήταν στην κυβέρνηση με αρχηγό τον Πάνο Καμμένο και παρέμειναν στην κυβέρνηση με αρχηγό τον κ. Τσίπρα. Αυτά δεν είναι προϊόντα μιας πολιτικής συμφωνίας”.

ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

“Εμείς όταν μιλήσαμε για προοδευτικό μέτωπο και για κεντροαριστερά καλέσαμε το λαό να πρωταγωνιστήσει. Και αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας ,διακόσιες δέκα χιλιάδες άνθρωποι. Ο κύριος Τσίπρας όταν λέει προοδευτικό μέτωπο τι κάνει; Έλα να σε κάνω Υπουργό να έρθεις μαζί μου, έλα να σε κάνω και ευρωβουλευτή να έρθεις μαζί μου. Και όλο αυτό είναι το προοδευτικό μέτωπο. Αν αυτό είναι προοδευτικό μέτωπο ,εγώ είμαι ελέφαντας. Προτιμώ να μείνω στην παράταξη μας ,παρόλα τα λάθη που έγιναν το τελευταίο διάστημα και να αγωνιστώ για την εντολή που μας έδωσαν, παρά να μπω σε ένα κάδρο το οποίο νομιμοποιεί την πρακτική, ότι μέτωπο προοδευτικό είναι η συναλλαγή”.

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ.

“Κατά τη γνώμη μου το μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν υπήρχε ενοποίηση του χώρου. Επετράπη να διαμορφωθεί μια πολυκομματική βαβέλ ,όπου ο καθένας υπερασπιζόταν την αποψή του μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να έχουμε αποχωρήσεις. Τα δημοκρατικά κόμματα έχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Η μειοψηφία σε κεντρικά ζητήματα οφείλει να ακολουθεί την πλειοψηφία ,όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

“Εγώ ουδέποτε είπα να ψηφίσουμε. Είπα όμως, ότι σε αυτή την πορεία δεν μπορείς να πας με τη γραμμή του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεχνά τι έλεγε η χώρα μας και το κόμμα του τα τελευταία 20 χρόνια. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να νομιμοποιήσεις μία διαπραγμάτευση η οποία έφυγε εκτός των ορίων της εθνικής γραμμής. Έπρεπε να χαιρετήσουμε το σκέλος της ονομασίας, αλλά από την άλλη υπάρχει το εξής παράλογο. Δεν υπάρχει στον κόσμο άλλη χώρα, που αλλιώς να λένε το όνομα της χώρας και αλλιώς τον πληθυσμό της. Αυτό θα το βρούμε μπροστά μας. Και αυτή η προβοκάτσια του ΒΒC. Γιατί έγινε; Προφανέστατα αν στη συμφωνία των Πρεσπών η ιθαγένεια ακολουθούσε το όνομα της χώρας, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε στο πιο προβοκατόρικο δημοσίευμα. Γιατί να μην υπάρχει μία αρραγής εθνική γραμμή, γιατί ο πρωθυπουργός να μην καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Ξέρετε γιατί δεν τους κάλεσε; γιατί δε θα πήγαινε ο κύριος Καμμένος και η κυβέρνηση θα έπεφτε από το Γενάρη του 2018″.
‘Αν είχαμε κλείσει και το θέμα της ιθαγένειας, η συμφωνία μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να περιφρουρήσει ιδανικά τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα έδινε κανένα περιθώριο, ούτε η ΝΔ να κάνει αυτό το παιχνίδι ,ούτε να διχάζεται ο ελληνικός λαός” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα