back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στον εισαγγελέα ο Τσουκάτος για τα 16 δισ. δραχμές

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον του εισαγγελέα διαφθοράς με την ιδιότητα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα Τρίτη ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφορμή όσα είπε απολογούμενος στην υπόθεση για τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens σχετικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων από ιδιώτες.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει ο Θ. Τσουκάτος το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000 είχε λάβει ως ιδιωτική χρηματοδότηση το ποσό των περίπου 16 δισ. δραχμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα υποστήριξε προσφάτως απολογούμενος , όπως επίσης και ότι ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει τα ίδια πραγματικά περιστατικά στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα