back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Blacklight: Από το σκοτάδι στο φως

Διαβάστε επίσης

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Blacklight φιλοδοξεί να φέρει τους τυφλούς και τα άτομα με αναπηρία πιο κοντά στην κοινωνία αλλά και την κοινωνία πιο κοντά σε αυτά τα άτομα.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Blacklight Γιάννης Καπνιάς, εξήγησε ότι η επιχείρηση δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια με σκοπό τον “Διάλογο στο Σκοτάδι”, δηλαδή το πρόγραμμα “Dialogue in the Dark”. Εκεί 40.000 περίπου επισκέπτες έκαναν βόλτα στο σκοτάδι σε έναν χώρο – προσομοίωση της Αθήνας. “Είμαστε σε φάση να δημιουργήσουμε ξανά εκείνο το project που είχε μεγάλη επιτυχία”, διευκρίνισε ο κ. Καπνιάς, καλεσμένος στην εκπομπή Και Μία Και Δύο Μία Και Δύο με την Δομίνα Διαμαντοπούλου και την Μυρσίνη Λιοναράκη.

Αναφερόμενος στα “σεμινάρια σε καταστηματάρχες”, ο πρόεδρος της επιχείρησης, εξήγησε ότι “διεξάγεται πάντα μέσα στα καταστήματα για να καταλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες το πώς μπορούν να εξυπηρετούν ένα τύφλο χωρίς να είναι αμήχανοι”. “Ένας τυφλός για να πάει να ψωνίσει ξέρει τι θέλει, αλλά πολλές φορές ο υπάλληλος δεν ξέρει πως μπορεί να τον βοηθήσει. Πολλοί δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να σου πουν για παράδειγμα ένα χρώμα ή επίσης δεν σου αναφέρουν κάποιο προιόν, γιατί νομίζουν ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ενώ δεν είναι έτσι”, επισήμανε ο κ. Καπνιάς.

Το κάθε σεμινάριο διαρκεί 3 ώρες και, όπως διευκρίνισε, είναι “πραγματικά ένα σεμινάριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προτιμότερο από το να δώσεις μία χορηγία αφού κάνει καλό και στους εργαζόμενους”.

Ο κ. Καπνιάς αναφέρθηκε παρουσίασε επίσης και άλλες βιωματικές δράσεις που “τρέχει” η Blacklight, όπως τα εργαστήρια σε σχολεία. “Πηγαίνουμε εμείς στα σχολεία και εκεί διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά είναι πιο δεκτικά και θετικά από τους μεγάλους”, ανέφερε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα