back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διημερίδα ΥΠΕΞ: «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας»

Διαβάστε επίσης

Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει διημερίδα με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας», την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 40 ομιλητές από τους θρησκευτικούς / εκκλησιαστικούς φορείς που δρουν στην Ελλάδα. Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας θα εστιάσουν στις διορθόδοξες σχέσεις, με ομιλητές – εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι συνεδρίες της δεύτερης μέρας θα περιστραφούν γύρω από θέματα διαθρησκειακής διπλωματίας, με ομιλητές – εκπροσώπους από άλλα δόγματα και θρησκείες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθ. Ioan Sauca και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Heiki Huttunen.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Αναλυτικά το πρόγραμμα

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/02/programma_dihmeridas.pdf”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα