back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι, στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου των δύο ηγετών που πραγματοποιείται στο Βιετνάμ.

Η συνάντηση ενώπιον των δημοσιογράφων ξεκίνησε με μία θερμή χειραψία. Είναι η δεύτερη φορά που συναντιούνται οι δύο ηγέτες. Η προηγούμενη συνομιλία τους πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη.

Τραμπ: Εξαιρετικές προοπτικές για την Βόρεια Κορέα

Κατά την διάρκειας 20 λεπτών συνάντηση τους στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο Κιμ είναι ένας σπουδαίος ηγέτης για τη χώρα του. Παράλληλα, επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης της Βόρειας Κορέας, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη συνάντησή τους στην Σιγκαπούρη ήταν “εξαιρετικά επιτυχής“, αλλά αυτή “θα αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία“. Η πραγματικότητα, βέβαια τότε, τον διέψευσε, καθώς ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: “Το Βιετνάμ αναπτύσσεται όσο λίγα μέρη στον πλανήτη. Και η Βόρεια Κορέα μπορεί να εξελιχθεί με το ίδιο τρόπο, πολύ γρήγορα, εάν τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η προοπτική είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ“.

Κιμ: “χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια”

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν από πλευράς του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της δεύτερης συνάντησης, καθώς οι δύο ηγέτες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να φτάσουν σε αυτή. Τέλος, υπογράμμισε ότι ελπίζει πώς η συνομιλία του με τον αμερικανό πρόεδρο να στεφθεί με επιτυχία.

Τα σημαντικά αύριο

Ακολουθεί γεύμα εργασίας στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropole, κατά τη διάρκεια του οποίου οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν στην δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ σειρά συναντήσεων θα έχουν και αύριο.

Η αυριανή ατζέντα παραμένει άγνωστη. Αναμένεται, πάντως, ότι οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη -εάν υπάρξει- θα προκύψει αύριο.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα