back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος η δωρεάν στάθμευση στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» του Μετρό – Στα 120 ευρώ το μήνα το πάρκινγκ

Διαβάστε επίσης

«Τέλος εποχής» μπαίνει σε 10-15 μέρες στο δωρεάν πάρκινγκ του σταθμού Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι οδηγοί, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν το μέρος ως ενδιάμεσο σταθμό για να αφήσουν το όχημα τους και να πάνε στις δουλειές τους, καλούνται να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, καθώς θα πληρώνουν πλέον έως και 120 ευρώ τον μήνα για το πάρκινγκ τους σε υπαίθριο χώρο πλησίον του σταθμού Μετρό που παραχωρήθηκε από την Αττικό Μετρό, έναντι εκμίσθωσης σε ιδιώτη που θα το εκμεταλευτεί για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του πάρκινγκ

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του υπαίθριου πάρκινγκ,  (χωρίς ακόμη να έχει επιβληθεί χρέωση στους οδηγούς), καθώς τοποθετήθηκαν το ειδικό κουβούκλιο, οι μπάρες και ο υπάλληλος θα τις διαχειρίζεται. Παράλληλα εντός του χώρου έχουν γίνει οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τις προβλεπόμενες θέσεις με διακριτικό χρώμα μπογιάς. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για την κανονική λειτουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης έναντι του προβλεπόμενου καταβαλλόμενου ποσού.

 

Το κόστος του πάρκινγκ

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις τέσσερις πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η δωδεκάωρη τα 6 ευρώ. Με τα νεά δεδομένα το νεό μηνιαίο κόστος διαμορφώνεται στα 120 ευρώ. Όσοι το αντέχουν οικονομικά θα χρησιμοποιήσουν το πάρκινγκ. Κάποιοι άλλοι ωστόσο θα αναζητήσουν αλλού χώρο για να το αφήσουν, με αποτέλεσμα η περιοχή να επιβαρυνθεί. Ήδη η εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ τοποθέτησε γύρω από τον σιδερένιο φράκτη που περιβάλλει τον χώρο τον τιμοκατάλογο για τους οδηγούς.

Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει περίπου 500 θέσεις στάθμευσης. Και το ερώτημα τώρα είναι πόσοι από αυτούς τους 500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν καθημερινά αυτές τις θέσεις για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και να πάρουν στη συνέχεια το Μετρό, θα εξακολουθήσουν να το κάνουν επί πληρωμή, αλλά και το πού θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όσοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο κόστος του πάρκινγκ,  συν το εισιτήριο του Μετρό.

Στην αντεπίθεση οι οδηγοί

Οι οδηγοί εμφανίζονται στα όρια της… νευρικής κρίσης καθώς τονίζουν ότι « η τσέπη τους δεν αντέχει άλλα έξοδα. Είναι άδικο. Πρέπει να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση ή στην αντίθετη περίπτωση να προχωρήσουν σε αναθεώρηση των τιμών. Είναι υψηλό το κόστος », υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι «θα αναγκαστούν πλέον λόγω της επιβάρυνσης να παρκάρουν όπου βρουν στην ευρύτερη περιοχή ή να αφήνουν στο σπίτι το αμάξι τους». « Από παντού μας παίρνουν χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ένας άλλος οδηγός.

Τι λέει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα  9.84, τόνισε ότι η εταιρεία έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αναθεώρηση της τιμολογιακής της πολιτικής. Παράλληλα, ο δήμος έχει εκφράσει και μέσω του δημοτικού συμβουλίου την έντονη αντίθεσή του σχετικά με αυτή την εξέλιξη.

«Πυρ ομαδόν» από τους τοπικούς φορείς

Από τον περιβαλλοντικό πολιτιστικό σύλλογο Κοντόπευκου -παραδείσου -Πευκακίων μίλησε εκ μέρους του συλλόγου η κυρία Βούλα Κουτσογιάννη. « Υποστηρίζουμε ακράδαντα την άποψη ότι το πάρκινγκ πρέπει να μείνει ελεύθερο. Η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει μεγαλύτερη επιβάρυνση των γύρω δρόμων και η κατάσταση θα γίνει αφόρητη. Εμείς έχουμε αντιδράσει με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το χώρο. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Αφήνουμε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο βα χρησιμοποιήσουμε ένδικα μέσα για να προσβάλουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Κουτσογιάννη.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα