back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

25 χρόνια μετά, Μελίνα σε θυμόμαστε – Εκδηλώσεις μνήμης από το ΥΠΠΟ

Διαβάστε επίσης

Με την προβολή της θρυλικής «Στέλλας» και τα λόγια κοντινών ανθρώπων και συνεργατών της Μελίνας Μερκούρη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκινάει σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη της, με αφορμή τα 25 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα 6 Μαρτίου  από το θάνατό της.

Από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες που ταυτίστηκαν με τον ελληνικό πολιτισμό, γνωστή με το μικρό της όνομα εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, η Μελίνα διέγραψε μια λαμπερή πορεία από τις οθόνες του σινεμά στην πολιτική σκηνή, φέρνοντας την προσωπική της ακτινοβολία, τη διάθεση ανατροπής και τον ξεχωριστό αυθορμητισμό που τη διέκρινε στην πολιτική του πολιτισμού.

Όπως σημειώνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά «Οι πρωτοποριακές για την εποχή πρωτοβουλίες για το σινεμά, για το θέατρο και τα ΔΗΠΕΘΕ, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μελίνα αποτελούν κεφάλαια, των οποίων τη θεσμική και πολιτική σημασία αξίζει να αναστοχαστούμε».

Σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 18:00-21:00, το ΥΠΠΟΑ οργανώνει εκδήλωση, με τον τίτλο «Μελίνα, σε θυμόμαστε» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136), με προβολή της ταινίας «Στέλλα» που έφερε τη Μελίνα στις Κάννες και συζήτηση με τους συνεργάτες της Μανουέλα Παυλίδου, Χριστόφορο Αργυρόπουλο, Μάνο Ζαχαρία και Στέλλα Χρυσουλάκη.

Ανάρτηση Στ. Θεοδωράκη

«Η Μελίνα Μερκούρη είχε τον δικό της τρόπο να τραβάει τα βλέμματα. Ως ηθοποιός, ως πολιτικός, ως Ελληνίδα. Ειδικά, η προσπάθεια της για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Μην ξεχνάμε λοιπόν τη Μελίνα. Για όσα πάλεψε, για όσα αγωνίστηκε», έγραψε στο twitter o Στ. Θεοδωράκης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα