back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλός ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Διαβάστε επίσης

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, ευνοώντας τις μετακινήσεις, τις εορταστικές εκδηλώσεις και το πέταγμα του χαρταετού.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)  τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το Σάββατο 9 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα είναι οι λίγες -κατά κανόνα- νεφώσεις και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κατά τόπους θα φτάσουν τους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, κυρίως, διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη 12 Μαρτίου να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία.

Σήμερα Σάββατο

Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις νυκτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός και διαυγής καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και  Θράκη αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωινές πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πνέουν από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 και από το μεσημέρι και βαθμιαία θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και το βραδύ στο θρακικό έως 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία ΘΑ κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 21 βαθμούς κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βραδύ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα