back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με λιακάδα τα Κούλουμα – Πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Διαβάστε επίσης

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, ευνοώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις και το πέταγμα του χαρταετού.

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Μεταβολή του καιρού από την Τρίτη

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη 12 Μαρτίου να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία.

Αναλυτικά ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βραδύ και τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 6 και βαθμιαία στο νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός.  Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος  λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελαχίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βραδύ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το βραδύ θα αυξηθούν.  Οι άνεμοι  στα βόρεια θα πνεόυν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα