back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα νομοσχέδια ενέκρινε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εγκρίνονται νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Αυτό ανακοίνωσε χθες το θεσμικό όργανο των ΗΠΑ μέσω του Twitter.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για τα νομοσχέδιο “Για τη διαφάνεια του Βλαντιμίρ Πούτιν” και για “Την προστασία της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου”.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Βουλή των Αντιπροσώπων, ασχολείται προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο, ένδειξη σκλήρυνσης της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στο Κρεμλίνο.

Στόχος η προσωπική περιουσία του Πούτιν

Το πρώτο νομοσχέδιο προβλέπει την ανάθεση σύνταξης ειδικής έκθεσης για την προσωπική περιουσία του Ρώσου προέδρου, ενώ στο δεύτερο, έκθεση για τις προθέσεις της ρωσικής πλευράς απέναντι στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.Ταυτόχρονα, προβλέπεται η μελέτη της αντίδρασης της ρωσικής πλευράς στα σχέδια διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, τα δύο νομοσχέδια, θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία και στη συνέχεια να επικυρωθούν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, οι ΗΠΑ ενέκριναν στρατιωτική βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, πράγμα που προκάλεσε, για μία ακόμη φορά, την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα