back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκλωβισμένη στη Marfin: Κυνική και προσβλητική στην μνήμη των νεκρών μας η δήλωση Κυρίτση

Διαβάστε επίσης

Την οργή της Μαρίας Καραγιάννη, της γυναίκας στο μπαλκόνι της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση ότι «κανείς δεν σκοτώθηκε από βόμβα μολότοφ».

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον τέταρτο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κ. Καραγιάννη στον ANT1 και περιέγραψε τα όσα έζησαν εκείνη την μοιραία ημέρα.

«Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Καραγιάννη.

«Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για «άκυρη και ανιστόρητη δήλωση» του Γιώργου Κυρίτση μίλησε και ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία της Marfin, Θρασύβουλος Κονταξής, o οποίος μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε χαρακτηριστικά «δεν ρίπτεται μολότοφ για παιχνίδι, αποτελεί μέσο άλλου αδικήματος όπως ανθρωποκτονία ή εμπρησμός ή κάτι άλλο».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα