back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστολή συγγνώμης του Όρμπαν στα 13 κόμματα του ΕΛΚ

Διαβάστε επίσης

Ο Βίκτορ Ορμπάν ζητεί συγγνώμη για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όμως εμμένει στις πολιτικές του θέσεις.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν απέστειλε επιστολή στους συντηρητικούς ευρωπαίους ηγέτες που εκκίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του, Fidesz, από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία ζητεί συγγνώμη για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στο πλαίσιο συνέντευξής του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας die Welt στις 3 Μαρτίου, στην οποία χαρακτήρισε τους επικριτές του «χρήσιμους ηλίθιους».

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για φράση του Λένιν, με την οποία σκόπευα να επικρίνω μια συγκεκριμένη πολιτική και όχι κάποιους πολιτικούς», εξηγεί, συμπληρώνοντας: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν θεωρήσατε ότι η δήλωσή μου σας προσβάλλει προσωπικά».

Δεν ζήτησε συγγνώμη, εντούτοις, για τη ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί το κόμμα του αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική. “Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες … στο θέμα της μετανάστευσης, την προστασία της χριστιανικής κουλτούρας και το μέλλον της Ευρώπης“, γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής το οποίο έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, ο Ορμπάν ζητά από τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος, Βούτερ Μπέκε, να επανεξετάσει την πρότασή του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ.  Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε ότι αντίστοιχες επιστολές έχουν αποσταλεί και στα άλλα 12 κόμματα που στηρίζουν την πρόταση.

Η συζήτηση εντός του ΕΛΚ για το αν θα αποκλειστεί το Fidesz από την πολιτική ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα