13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω στην Αττική» και επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη, κάτοικο Ανατολικής Αττικής κατέρχεται η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

«Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική είναι ένα σχήμα με αδιάκοπη παρέμβαση στην Αττική από το 2010. Για μας δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος. Υπάρχει συνεχής παρέμβαση εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, δημοκρατική λειτουργία και εναλλαγή στους επικεφαλής και την εκπροσώπηση», είπε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Αδαμόπουλος.

Ο κ. Τουλγαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της Ρένας Δούρου, την οποία κατηγόρηρσε ότι, «αμέσως μετά την εκλογή της απέδειξε ότι οι συμμαχίες που την ενδιέφεραν ήταν αυτές με το μεγάλο κεφάλαιο, τους εργολάβους, τους επιχειρηματίες και τους αξιωματούχους της ΕΕ κι όχι με τους κατοίκους της Αττικής». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «εικονικούς τσακωμούς μεταξύ της περιφερειάρχου και των υποψήφιων Περιφερειαρχών Γ. Πατούλη και Γ. Σγουρό αιτιολογώντας «όχι μόνο γιατί συμφωνούν στη βασική πολιτική που θα ακολουθήσουν, αλλά γιατί γνωρίζουν καλά ότι την επομένη των περιφερειακών εκλογών θα βρεθούν να συμμαχούν μεταξύ τους, με βάση τα όσα προβλέπει ο Κλεισθένης».

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία διετέλεσε περιφερειακή σύμβουλος από το 2014 έκανε έναν απολογισμό της θητείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θυμίζοντας τα βασικά μέτωπα στα οποία η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έδωσε τη σύγκρουση με την Περιφερειακή Αρχή της κ. Δούρου. Τα σημεία αιχμής, όπως είπε, ήταν: ο προϋπολογισμός, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κονδύλια που δόθηκαν στις ΠΑΕ και στο Ίδρυμα Νιάρχος αντί για τις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής, η τσιμεντοποίηση των ρεμάτων, η έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στην Αττική, «που έφτασε στο αποκορύφωμά της με την πλημμύρα στη Μάνδρα».

Η κ. Κουτσούμπα επεσήμανε ότι, η παράταξή της προσπάθησε «μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σε αυτό το νεκροταφείο ελεφάντων και το καταφέραμε, να φέρουμε την φωνή των ανθρώπων της Αττικής που υποφέρουν, να αποκαλύψουμε τον τρόπο που η Ρ. Δούρου χρησιμοποιούσε τα κονδύλια της Περιφέρειας για να εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρηματιών, να δώσουμε γνώση και όπλα παρέμβασης στα τοπικά κινήματα».

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φλώρα Νικολιδάκη, που το 2014 είχε εκλεγεί με την παράταξη της κ. Δούρου, ανακοινωσε την προσχώρησή της στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, καθώς, όπως είπε, «σε αυτή την τετραετία έγιναν φανερά και τα όρια της ηθικής μιας Περιφερειακής Διοίκησης που ενώ διεκδίκησε τη θέση της με άπειρες υποσχέσεις και στο όνομα της Αριστεράς, στη δύσκολη στιγμή της καταστροφής στο Μάτι και τη Μάνδρα με τη μεγαλύτερη ευκολία έδειξε ως υπεύθυνους ακόμη και αυτούς που πνίγηκαν και κάηκαν, ξεχνώντας ότι από το νόμο ήταν υπεύθυνη για συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες δεν έκανε. Με τον τρόπο αυτό ξεπέρασε σε αθλιότητα κάθε προηγούμενη διοίκηση στην Αττική».

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική που παρουσιάστηκαν είναι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, της υγείας, των ΟΤΑ, της ΕΘΕΛ και σωματείων του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μετρό, ο Αντώνης Κουρούκλης πρόεδρος της ΠΟΟΠΚ, ο Βασίλης Συλαϊδής από το ΕΚΑ. Στελέχη από τα κινήματα κατά της χωματερής στη Φυλή και κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπως ο Χρήστος Κουρνιώτης και ο Στέφανος Γανωτής. Ιστορικά στελέχη της αριστεράς που για πρώτη φορά συνεργάζονται με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, όπως ο γιατρός Γιώργος Κασμιρίδης και η δικηγόρος Τίνα Μαύρου. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ελεάννα Καυκαλά, Φίλια Δελαγραμμάτικα και Γιώργος Ζιόβας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα