back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Ντιμιτρόφ: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών πετύχαμε μια αλλαγή που έδωσε τέλος στις προκαταλήψεις»

Διαβάστε επίσης

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών πετύχαμε μια αλλαγή που έδωσε τέλος στις προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μικρή Ευρώπη, εδώ στα Βαλκάνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βoύτση.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι είναι υπερήφανος που καταφέραμε να κινηθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα ησυχάσει ποτέ αν δεν πείσει τους πολίτες τοσο της χώρας του όσο και της Ελλάδας ότι κάναμε αυτό που ήταν σωστό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών έχει όλες τις πρόνοιες για να υπάρξει φιλία, συνέργεια και συμμαχία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς τους», επισημαίνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους η επιτάχυνση της εφαρμογής όλων των προνοιών που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία».

Εν τω μεταξύ, ένταση προκάλεσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γραφείο του κ. Βούτση, κατά την ώρα της συνάντησής του με τον κ. Ντιμιτρόφ, φωνάζοντας «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα