back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περικυκλωμένος ο Βούσιτς αρνείται το διάλογο με την αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Διαδηλωτές περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο χθες Κυριακή στο Βελιγράδι και απέκλεισαν σε αυτό τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η πολιορκία των περίπου 2.000 διαδηλωτών έγινε την ώρα που ο Βούτσιτς παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο και την εισβολή διαδηλωτών στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Σερβίας καταδίκασε την εισβολή και χαρακτήρισε φασίστες και κλέφτες τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, που- σημείωσε- έχουν την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Αρνείται το διάλογο ο Βούτσιτς

Μάλιστα, ο Βούτσιτς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και ότι δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σέρβος πρόεδρος έπαιρνε συνέχεια σημειώματα από τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με τα οποία τον ενημέρωναν για την κατάσταση εκτός του προεδρικού μεγάρου. Κάθε φορά που ανακοίνωνε τι του μεταφέρουν οι συνεργάτες του, δήλωνε ότι δεν τους φοβάται και δεν θα υποχωρήσει. Ένα από τα μηνύματα προέρχονταν από τους Σέρβους του Κοσόβου οι οποίοι εξέφραζαν την ετοιμότητά τους να έρθουν στο Βελιγράδι να τον υπερασπιστούν, ισχυρίστηκε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επιμένει η αντιπολίτευση

Πάντως, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έξω από το προεδρικό μέγαρο δηλώνουν ότι ο αποκλεισμός από τους διαδηλωτές θα συνεχιστεί, προκειμένου να μην επιτραπεί στον Βούτσιτς να βγει. Βέβαια, υπάρχει και εναλλακτική για τον Σέρβο πρόεδρο, αφού το προεδρικό μέγαρο έχει υπόγεια σήραγγα που οδηγεί έξω και μακριά από το κτίριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα