back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Αντιδράσεις στην τροπολογία για το ασυμβίβαστο – Τι απαντά ο Αλ. Χαρίτσης

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική άσκησε η αντιπολίτευση στην τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ υποψήφιων ευρωβουλευτών και βουλευτών, ρύθμιση που λύνει τα χέρια για υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά ή του Σπύρου Δανέλλη, χωρίς να διαταραχθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Αλλάζουν στο και πέντε τη νομοθεσία για να εξυπηρετηθεί ο εκλογικός σχεδιασμός Τσίπρα», σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ονομάζοντας την τροπολογία για το ασυμβίβαστο ως τροπολογία Κουντουρά, διότι αν η υπουργός Τουρισμού παραιτηθεί από βουλευτής την έδρα της θα λάβει στέλεχος των ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει.

Για ωμή, κυνική συναλλαγή και πάρε δώσε με Κουντουρά και Δανέλλη που ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών για να εξασφαλίσουν υποψηφιότητα στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Καταψηφίζει το ΚΚΕ την τροπολογία και όπως είπε ο εισηγητής του Γιάννης Δελλής, δεν είναι δυνατόν να κατατίθενται τροπολογίες δέκα μέρες πριν από την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές και να αλλάζουν τους εκλογικούς νόμους κατά πώς βολεύουν τον καθένα.

Αλ. Χαρίτσης: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, υποστήριξε ότι κώλυμα για νυν βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρχει, όπως αντίστοιχο κώλυμα δεν υπάρχει για υποψήφιο ευρωβουλευτή στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

«Άνθρακας ο θησαυρός» είπε ο κ Χαρίτσης, ενώ για τις αλλαγές στα εκλογικά τμήματα είπε ότι κρατούμε όλες τις τεχνικές επιλογές ανοιχτές, ώστε η διαδικασία για τις 4 κάλπες να διεξαχθεί με τον αρτιότερο δυνατό τεχνικά τρόπο.

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι το 2014 έφερε στο παρά πέντε συνολική αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές και από το σύστημα της λίστας πήγαμε στον σταυρό, χαρακτηρίζοντας την παρούσα τροπολογία ως ελάσσονα αλλαγή.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα