back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΕΛΚ αποφασίζει για την τύχη του Όρμπαν

Διαβάστε επίσης

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα αποφασίσει εάν θα αποκλείσει το Fidesz, το κόμμα του ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν.

Αποκλεισμός ή αναστολή

Αρκετοί ευρωβουλευτές που ανήκουν στο ΕΚΛ επιθυμούν τον αποκλεισμό του Fidesz εξαιτίας της αντιευρωπαϊκής εκστρατείας που πραγματοποιεί. Οι 260 αντιπρόσωποί του θα κληθούν να ψηφίσουν εάν το κόμμα του Β. Όρμπαν θα αποκλειστεί ή εάν θα ανασταλεί προσωρινά η συμμετοχή του στο ΕΛΚ.

Άρνηση Όρμπαν

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας δήλωσε σήμερα αποφασισμένος να μη δεχτεί οποιαδήποτε αναστολή της συμμετοχής. Σημείωσε μάλιστα ότι όλο αυτό δεν αφορά μόνο την αξιπρέπεια του κόμματός του αλλά και της ίδιας της χώρας.

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αύριο θα λάβει μέρος στη Σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στη σκιά και του  ζητήματος που έχει προκληθεί στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς  λόγω της υπόθεσης Όρμπαν.

Να θυμίσουμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Β. Όρμπαν στο ΕΛΚ.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα