back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 21/03

Διαβάστε επίσης

Η Νάταλι Πόρτμαν ερμηνεύει μια ποπ σταρ με ταραγμένη προσωπική ζωή, ο Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με έναν πρωτότυπο εφιάλτη και πρωταγωνίστρια την Λουπίτα Νιόνγκο, ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον τίθεται σε διαθεσιμότητα, ο Βενσάν Λιντόν προσπαθεί να σώσει τις δουλειές 1100 υπαλλήλων, μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη, ένα ελληνικό δράμα μυστηρίου, η συναρπαστική απόπειρα ενός αναρριχητή και η αληθινή ιστορία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

 

 

VOX LUX
Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 114′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μπράντι Κορμπέτ
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν Ράφι Κάσιντι, Μαρία Ντίζια, Τζένιφερ Έλε

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του εκκεντρικού Μπρέιντι Κορμπέτ της «Γέννησης Ενός Ηγέτη», με τη Νάταλι Πόρτμαν σε ρόλο ποπ σταρ.

Το φιλμ ξεκινά με αφήγηση που μας συστήνει την Σελέστ στην παιδική της ηλικία και πριν ακόμη συμβεί το γεγονός που θα την μεταμορφώσει σε διασημότητα. Η νεαρή μαθήτρια, θα είναι μια από τις ελάχιστες επιζώσες των μαζικών δολοφονιών από έναν οπλισμένο συμμαθητή της στο σχολείο, κι όταν σε μια εκδήλωση στην μνήμη των θυμάτων θα τραγουδήσει ένα τραγούδι που έγραψε μαζί με την αδελφή της, ολόκληρη η Αμερική θα συγκινηθεί. Και κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια κατακόρυφη ανοδική πορεία προς την δόξα και την ίδια στιγμή όπως θα μας αποκαλύψει το τελευταίο μέρος της ταινίας, όταν η ώριμη πια Σελέστ ετοιμάζεται για μια συναυλία στην μικρή της πόλη για ένα θεματικό comeback μια εξίσου καθοδική πορεία στο πεδίο της προσωπικής της ευτυχίας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΕΜΕΙΣ (US)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 116′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ
Πρωταγωνιστούν: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ

Ταινία τρόμου από τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ που φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με τον εαυτό του.

Μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς, η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ (AT WAR/EN GUERRE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ρόβερ, Ζακ Μπορντερί

Μία πολιτική ταινία εμπνευσμένη από δεκάδες αληθινές ιστορίες γνώριμες και οικείες σε όλους.

Η ταινία παρακολουθεί την απεργία 1.100 εργατών του εργοστασίου Περέν στη Νότια Γαλλία: έχοντας συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες γερμανικών συμφερόντων ότι οι θέσεις τους θα είναι διασφαλισμένες για τουλάχιστον μια 5ετία, οι εργάτες βρίσκονται στο δρόμο όταν, ξαφνικά και παρά τον υψηλό τζίρο του, το εργοστάσιο αποφασίζει να κλείσει. Με εκπρόσωπο τον Λοράν Αμεντέο, οι εργάτες, αρχικά συνασπισμένοι και, σταδιακά, καθώς ο καιρός περνά χωρίς αποτέλεσμα, διασπασμένοι, θα κάνουν επίμονη απεργία, διαρκώς μπροστά στις δημοσιογραφικές κάμερες, απαιτώντας τα στοιχειώδη, την τήρηση, δηλαδή, της συμφωνίας τους με τη διεύθυνση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

[su_youtube url=”https://youtu.be/fhxyD-A6Xgk” width=”560″ height=”420″]

 

Ο ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ (THE INTERPRETER)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 113′
Παραγωγή: Σλοβακία – Τσεχία – Αυστρία, Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ
Πρωταγωνιστούν: Γίρι Μένζελ, Πίτερ Σιμόνισεκ

Η πρόταση της Σλοβακίας για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας 2019.

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Σ’ ΑΓΑΠΩ (BERLIN, I LOVE YOU)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 120′
Παραγωγή: Γερμανική, Σκηνοθεσία: Ντιάνα Αγκρον, Πίτερ Τσέλσομ, Φερνάντο Αϊμπκε
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χέϊντεν Πανετιέρ

Σπονδυλωτή ταινία με την υπογραφή 11 διαφορετικών σκηνοθετών με θέμα την αγάπη για το Βερολίνο.

Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise του Cities of Love του Emmanuel Benbihy, εμπλουτίζοντας το κινηματογραφικό σύμπαν των ρομαντικών δραμάτων-κωμωδιών.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (DRAGGED ACROSS CONCRETE)

Αστυνομική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 159′
Παραγωγή: Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάχλερ
Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τόρι Κιτλς

Αστυνομική περιπέτεια με τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον.

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑΗ (HOTEL MUMBAI)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 123′
Παραγωγή: Αυστραλία – ΗΠΑ – Ινδία, Σκηνοθεσία: Άντονι Μάρας
Πρωταγωνιστούν: Άρμι Χάμερ, Ντεβ Πατέλ, Ανουπάμ Κερ, Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι, Άμαντιπ Σινγκ, Ντινές Κουμάρ

Κινηματογραφική μεταφορά των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Βομβάη τον Νοέμβριο του 2008.

Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (STILL RIVER)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 129′
Παραγωγή: Ελλάδα – Γαλλία – Λετονία, Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevics, Ivars Puga

Ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται μπροστά στην αμφιβολία.

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

FREE SOLO
Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100′
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Τζίμι Τσιν, Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρέλι
Πρωταγωνιστούν: Αλεξ Χόνολντ

Η πραγματική ιστορία του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κορυφή του μεγαλύτερου κάθετου βράχου στον κόσμου.

To Ελ Καπιτάν είναι ένας γρανιτένιος μονολιθικός σχηματισμός στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο μονόλιθος, ύψους περίπου 900 μέτρων, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον πλανήτη για κάθε αναρριχητή, εξαιτίας της κάθετης κλίσης του. Το αγωνιώδες αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει, στιγμή προς στιγμή, τον αδιανόητο άθλο του Άλεξ Χόνολντ, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, χωρίς τη βοήθεια σκοινιών ή προστατευτικού εξοπλισμού, υπογράφοντας ένα από τα σπουδαιότερα κατορθώματα στην ιστορία της αναρρίχησης.

Δείτε το τρέιλερ:

https://youtu.be/S4F3JK7oHn0

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα