back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται χιόνια στα ορεινά

Διαβάστε επίσης

Η καλοκαιρία της 25ης Μαρτίου δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς από αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου, η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα γι αύριο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται συννεφιά παροδικά αυξημένη με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα, μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται τη νύχτα στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια, δυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το βράδυ στα βόρεια.

Ο καιρός της Τρίτης αναλυτικά

Αναλυτικότερα, στην Αττική προβλέπεται συννεφιά παροδικά αυξημένη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 έως 5 και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά. Ωστόσο, το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και μετά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και μετά το απόγευμα στη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου, όμως, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη συννεφιά με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται συννεφιά, που βαθμιαία θα πυκνώσει. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα, πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά, θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία έως το βράδυ 5 με 7. Τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από τα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι, στα νότια. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμορκασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, 29 και το Σάββατο, 30 Μαρτίου, στα ανατολικά και νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγη συννεφιά, τοπικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7. Στο Αιγαίο, πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, το Σάββατο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα